La barca de pesca Guadalupe passa definitivament a la història

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/12/2020

Us explicàvem  a inicis de novembre que la Regidoria de Via Pública i Manteniment de l’Ajuntament de Torredembarra havia retirat la barca de pesca Guadalupe, que es trobava ubicada des de fa gairebé dues dècades a la rotonda d’entrada al port de Torredembarra. Doncs fonts municipals han confirmat al Torredembarra Actualitat que l’embarcació serà finalment desballestada i no tornarà a lluir a la via pública torrenca. La vila diu adéu a un nou testimoni del seu passat mariner.

La retirada d’aquest testimoni del passat mariner de Torredembarra es va portar a terme a causa del seu estat de degradació, i va ser traslladada a terrenys municipals per analitzar si és possible la seva restauració.

Després de la retirada de la Guadalupe el mes passat, un dels professors del Programa de formació i inserció d’auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo de l’Institut Ramon de la Torre va inspeccionar l’embarcació per determinar si seria possible dur a terme tasques de restauració. L’estat en què es trobava la barca, però, no ho fa possible.

Per aquest motiu, diferents parts de l’embarcació s’han lliurat a l’Institut Ramon de la Torre perquè els alumnes en puguin fer ús en les pràctiques que realitzen i la part de la barca on es troba el nom de Guadalupe s’ha lliurat com a record a la família Fortuny, que va fer donació l’embarcació.

Foto: Una imatge recent de la Guadalupe en terrenys municipals. / TDB

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This