ARA FA 25 ANYS l Reconeixements a un joier i un xarcuter i victòria torrenca a la Jean Bouin

El novembre de 1995 va ser un mes de reconeixements a professionals torrencs dediferents àmbits. Un va ser el joier Guillem Borràs, que va guanyar el primer premi del concurs de joieria Enjoia’t, que convocava anualment el Foment de les Arts Decoratives. Borràs, que forma part d’una família de tradició en el món de la joieria i ja comptava llavors amb set anys de formació, va recollir el guardó la nit del 22 de novembre a la discoteca Otto Zutz de Barcelona. El concurs anava adreçat als joves estudiants del nostre país i de l’estranger i el mateix Borràs explicava que “el concurs pretén promoure inquietuds vers el disseny agosarat i informal, a la recerca de formes i conceptes d’inspiració avantguardista.” Hi havia 80 aspirants. El collar que li va suposar el primer premi de d’Enjoia’t 95 el definia com “una estructura postmoderna sobre una idea surrealista”. Destacava que no disposava de frontisses, passador ni tanca.

En un àmbit totalment diferent, un altre torrenc, el xarcuter Josep Maria Dalmau, rebia el Premi de la Generalitat. Gerent de la cansaladeria Esther de Torredembarra, va ser guardonat per la Generalitat per la seva tasca professional dels darrers setze anys. “El reconeixement ve a causa dels anys que porto dedicant-me al món de la cansaladeria, però més que als anys en si és a la meva voluntat d’estar sempre al dia, fent cursets de reciclatge i fins i tot actualment estic donant classes al Gremi de cansaladers xarcuters de Barcelona”, explicava en una entrevista al Torredembarra al moment. El diploma l’hi va lliurar el llavors conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Francesc-Xavier Marimon. D’avis i pares cansaladers, Dalmau havia treballat en diversos llocs abans d’obrir el seu propi negoci a Torredembarra.

Esportivament, un nom va destacar aquell mes de novembre: Maria dels Àngels Ubiedo. Aquesta atleta torrenca va ser guanyadors de l’Open femení de la 72a edició de la prestigiosa Jean Bouin. En un circuit urbà i per Montjuïc amb una distància de 9,8 quilòmetres, va superar en 58 segons la segona classificada. Formada fins a la categoria infantil a la UD Torredembarra, va fitxar pel Gimnàstic Tarragona el 1981. En el seu palmarès destacava el Campionat Provincial Infantil de Tarragona i el primer lloc del Cross de la Torre l’any 1994 en categoria femenina i el segon lloc l’any següent.

Foto: D’esquerra a dreta, Josep Maria Dalmau, Maria dels Àngels Ubiedo i Guillem Borràs. / TORREDEMBARRA AL MOMENT.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This