El nou repte de Núria Gómez: defensar el dret de les dones i les seves famílies en el mon rural

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/11/2020

La Confederació d’Associacions de Famílies i Dones del Medi Rural a Catalunya (AFAMMER) ha nomenat a Núria Gómez presidenta de l’entitat a Catalunya, amb delegacions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. La presentació oficial serà el dia 3 de desembre, a les 17:00 hores a un acte a l’Hotel H10 Imperial Tarraco, de Tarragona, de la mà de Carmen Quintanilla, presidenta Nacional d’AFAMMER. Si, a causa de les restriccions per la Covid-19 no es pot portar a terme de forma presencia, és farà telemàticament.

L’AFAMMER és referent indiscutible del moviment associatiu que integra les dones rurals, principal motor de desenvolupament dels pobles, portant la formació a milers de dones com a principal eina per assolir la igualtat. L’organització va començar el 1982 i actualment supera les 190.000 sòcies amb presència a la pràctica totalitat de les comunitats autònomes.

Gómez explica que aquest nomenament li arriba pel seu activisme en el mon del feminisme i la seva trajectòria com agent social feminista, un títol que concedeix la Generalitat. També recorda el seu paper des de la vessant social en l’elaboració de la Llei d’Igualtat. “La meva feina serà la defensa dels drets de la dona en l’àmbit rural i de les seves famílies. Les dones tenen menys possibilitats en el mon rural i una de les tasques és que en tinguin més”, afirma. El seu primer objectiu és implantar l’AFAMMER a Catalunya i, segons ha explicat, l’estructura a Lleida i Barcelona està avançada, Tarragona en bon camí i falta Girona.

Què és l’AFAMMER?

L’AFAMMER té estatus consultiu al Consell Econòmic i Social de l’ONU (ECOSOC), és membre del Departament de Informació Pública de l’ONU, del Moviment Mundial de Mares (MMM), de New Women For Europe (NWFE) i forma part de Centres Europeus de Formació del Medi Rural (CEPFAR) i de la Confederació de Famílies de la Unión Europea (COFACE).

L’AFAMMER ha estat present a governs, parlaments estatals, Parlament Europeu, la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing el 1995, a la Declaració i Plataforma de Beijing i la posterior revisió el 2000, 2005 y 2010 a les Nacions Unides a Nova York i als diversos Congressos Mundials de Dones Rurals celebrats a Washington, Madrid i Durban (Sudàfrica).

Els seus objectius són defensar els drets i la igualtat d’oportunitats de la Dona Rural i de les Famílies, amb la finalitat d’aconseguir el millor benestar, dintre les diverses vessants dels teixits social, cultural, laboral, econòmic i mediambiental. I ha impulsat diferents accions: formació, conferències, seminaris i assessorament a les Dones Rurals i famílies; borses de treball; convenis amb entitats públiques i privades; aconseguir la participació de diverses administracions; formació i assessorament a les persones migrades; telèfons d’assessorament personal i laboral; i assessorament informàtic, comptable, fiscal i jurídic, cooperar amb Organismes, Entitats i Convenis amb associacions a nivell estatal i Internacional que treballin a favor de la Dona i les famílies rurals.

Foto: Imatge de la signatura del compromís d’acceptació de Núria Gómez com a presidenta d’AFAMMER Catalunya, amb Carmen Quintanilla, presidenta d’AFAMMER estatal. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This