La Covid-19 endarrereix la posada en marxa del grup d’alcohòlics anònims de Torredembarra

JORDI SALVAT – Redacció, 6/11/2020

En Gabriel ho tenia tot preparat per posar en marxa la primavera passada un grup d’alcohòlics anònims a Torredembarra. Té 42 anys d’experiència en la creació d’aquests grups de suport a persones que estan intentant deixar l’addicció a l’alcohol, primer a Barcelona i després en altres municipis, com el cas de Salou. Però el confinament a causa de la Covid-19 va obligar a endarrerir la trobada inaugural. Finalment es va programar per aquest dissabte 7 de novembre, de deu del matí a dotze del migdia, en un dels despatxos del Casal municipal, però les darreres mesures davant de la segona onada han tornat a frustrar els plans d’en Gabriel.

En aquesta primera sessió, oberta a tothom, estava previst que hi assistissin membres de grups d’alcohòlics anònims d’altres municipis i estava a punt de fer una campanya de promoció amb cartells al CAP i en farmàcies. “Havien de venir almenys 20 o 30 persones i era molt difícil fer les trobades amb grups de sis, però les darreres mesures han obligat a tornar a endarrerir-ho”, explica Gabriel, que també descarta la possibilitat de fer-ho de forma telemàtica, com estan fent altres grups.

“No és el mateix fer una trobada per internet. En aquestes trobades és molt important el tu a tu, l’actitud, el llenguatge no verbal de les persones que estan recuperades i que són un exemple per a les que comencen”, explica Gabriel, que vol deixar clar que, en aquestes trobades, “no s’aprèn a deixar de beure sinó a aprendre a viure sense veure beure.” Avisa que és un procés llarg i que l’OMS considera l’alcoholisme una droga incurable: “No es cura mai.”

En Gabriel destaca que la Covid-19 ha afectat molta gent que estava en procés de deixar de beure alcohol a causa del confinament. També adverteix d’un altre problema és el relaxament que pateixen algunes persones que evolucionen en el seu procés per deixar l’alcohol: “S’autoenganyen. Es troben bé i pensen que amb un vermutet o una cervesa no passarà res i tornen a caure-hi.” En Gabriel espera que de cara a la primavera vinent esperen començar les trobades i fa una crida als interessats a participar-hi.

Foto: L’alcohol és una droga i als addicte els és molt complicat deixar-la. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This