El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer 2020 arriba a la xifra rècord de 185 treballs

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/11/2020

Un total de 185 treballs opten a proclamar-se guanyadors d’alguna de les quatre categories de la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es lliurarà el 20 de novembre a Torredembarra. L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de  Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador, valoren molt positivament la participació rècord en una edició marcada per la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, s’ha passat dels 81 treballs candidats de l’any passat als 185 d’enguany. Això representa un increment del 128% (69% si únicament comptabilitzem les categories del 2019), dada que consolida la reformulació del Mañé i Flaquer com a premi de referència del Camp de Tarragona i que el converteix en un dels més importants del país, tant per la participació com per la dotació econòmica, amb premis per valor de 20.000 euros.

S’han presentat 28 treballs (16 al 2019) a la categoria Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 euros i la temàtica de la qual ha de circumscriure’s al Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits, admetent candidats provinents de qualsevol indret del món.

Pel que fa a la categoria més consolidada del premi, la de Periodisme Turístic, que compta amb una dotació de 6.000 euros en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català, s’ha assolit la xifra de 61 propostes de diferents parts del món, 19 més que l’any passat

D’altra banda, 48 treballs (23 al 2019) seran objecte de deliberació a la categoria de Comunicació Local. La dotació econòmica d’aquest premi és de 3.000 euros i només hi opten periodistes que treballen al Camp de Tarragona. Finalment, la nova categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 euros i que premiarà una imatge vinculada informativament a les comarques del Camp de Tarragona, debuta amb un total de 48 fotografies.

La gala de lliurament, el 20 de novembre

La gala de lliurament del premi tindrà lloc divendres, 20 de novembre, al Pati del Castell de Torredembarra. L’organització està treballant en un format compatible amb les mesures de seguretat vigents. Tota la informació del premi es troba disponible al nou web www.premimanyeiflaquer.cat.

En aquesta edició, formen part del jurat Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana”; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, Premi Nadal de 2013 i Premio Nacional de Periodismo Cultural 2020.

Foto: Imatge dels guanyadors de l’edició de l’any passat. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This