L’Arxiu Municipal de Torredembarra fa una crida per recuperar pel·lícules casolanes dels veïns

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/20/2020

Aquest dimarts, 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, és la datat triada per l’Arxiu Municipal de Torredembarra per iniciar una campanya de recuperació del cinema familiar de Torredembarra. Per aquest motiu, es fa una crida a la recuperació i conservació de les pel·lícules casolanes dels torrencs. En conveni amb la Unitat de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, es treballarà per a la seva òptima conservació i es lliurarà una còpia digital a la família propietària.

Des de l’Arxiu, assenyalen que tota filmació és interessant. Fins i tot les l’àmbit familiar poden contenir imatges interessants del municipi i dels seus habitants, garantint els drets d’imatge, i demanen que no es perdi aquest patrimoni audiovisual de la nostra vila i es portin a l’arxiu les filmacions cinematogràfiques. Es pot contactar amb l’Arxiu a arxiu@torredembarra.cat.

En l’àmbit del cinema familiar, la Filmoteca de Catalunya ha entregat recentment a l’Arxiu Municipal de Torredembarra les còpies digitals de les pel·lícules domèstiques de la família Crehuet-Wennberg, les quals contenen interessants imatges de la vida a la Torredembarra dels anys 60-70 del segle passat.

Imatges de la Torredembarra de fa un segle

A més, la mateixa entitat ha informat de la troballa d’unes imatges de la vila de mitjans dels anys 20 del segle passat -una de les filmacions més antigues de Torredembarra-, dins d’una pel·lícula de cinema amateur titulada “Salirse con la suya”, que va gravar el cineasta Isidre Socíes de Barcelona, estiuejant a Torredembarra. Si bé la major part de l’argument passa en un jardí privat, l’arribada d’un tren a l’estació i una vista general de la platja i el roquer són un testimoni interessantíssim del passat de Torredembarra. Es tracta d’unes imatges que tan aviat com sigui possible s’intentarà que es puguin mostrar a la vila.

Foto: Imatge d’arxiu de cinema domèstic rodada a la plaça del Castell. / AMTO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This