El Cementiri de Torredembarra compta amb 192 nous nínxols i 132 columbaris per satisfer la demanda dels propers anys

JORDI SALVAT – Torredembarrra, 28/10/2020

L’Ajuntament de Torredembarra ha presentat aquest dimecres, 28 d’octubre, l’ampliació del cementiri municipal, amb 192 nínxols 132 columbaris nous. De l’obra se n’ha encarregat l’empresa Voracis SL i ha tingut un cost de 308.396, 33 euros

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha afirmat que ja fa temps que es necessitava aquesta ampliació i s’havia estudiat fer créixer el cementiri, però s’ha descartat per l’elevat cost. Finalment, doncs, s’ha optat per construir els nous nínxols dins del recinte actual, amb quatre mòduls amb porxo i que inclouen les quatre categories segons el preu. Els darrers anys no es disposava de nínxols de totes les categories.

A més, els nous mòduls disposen de 132 columbaris a les testes. A més, s’han respectat els vuit xiprers de grans dimensions que hi ha en l’espai dels nous nínxols.

Rovira considera que amb aquesta ampliació del cementiri queda coberta la demanda de nínxols i columbaris durant els propers anys, però que és difícil calcular quan caldrà una nova ampliació a causa dels canvis en els costums funeraris de la societat. L’alcalde ha posat com exemple la construcció d’espais per a columbaris que s’ha hagut de fer d’urgència en els darrers anys.

L’altra novetat que trobaran els visitants del cementiri torrenc per Tots Sants serà un espai de dol perinatal, amb el nom d’Empremtes, perquè els pares i familiars dels nadons morts puguin recordar-los. És un dels pocs espais d’aquest tipus que hi ha als cementiris catalans i que ajuda a normalitzar un tema fins ara tabú. En parlarem més a fons en un altre article.

Foto: Una imatge d’un dels mòduls amb els nous nínxols del cementiri municipal torrenc. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This