El barri de Sant Jordi se sent oblidat per l’Ajuntament de Torredembarra, que hi anuncia actuacions immediates

JORDI SALVAT – Torredembarra, 23/10/2020

La junta directiva de l’Associació de Veïns de Sant Jordi ha posat una data límit perquè l’Ajuntament de Torredembarra atengui almenys una part de les seves múltiples reivindicacions de millora dels carrers i zones verdes del barri. Afirmen que se senten oblidats i asseguren que si a final d’any no veuen un canvi en l’actitud de l’Ajuntament dimitiran perquè “la seva feina no serveix per a res”. Des del consistori, el regidor de Serveis, Raúl García, assegura que en pocs dies els veïns i veïnes de Sant Jordi veuran les primeres actuacions en la via pública, ja estan incloses en el pressupost municipal de 2020.

Aquestes accions es concretaran en la col·locació de bandes reductores al carrer Rosella, una via que dona accés a la Unió Deportiva, molt freqüentada per vehicles i que, segons els veïns una part important agafen una velocitat excessiva. García explica que aquest dilluns hi va haver una darrera reunió tècnics i que en pocs dies s’iniciarà la instal·lació de les bandes reductores de velocitat.

El regidor també apunta que en breu es portarà a terme el condicionament de la zona verda situada entre els carrers Gladiol, Viola i Gerani, una actuació que inclourà la instal·lació d’un parc de salut. També anuncia que s’instal·laran bancs en diferents punts del barri i el canvi de papereres del passeig marítim permetrà reubicar algunes que ara estan allí en diferents punts del municipi i un és Sant Jordi. García també assenyala que es farà un “rentat de cara” a la zona verda al costat de les instal·lacions del Club de Tennis Torredembarra.

 

Escepticisme veïnal

Des de la Junta de Veïns de Sant Jordi mostren escepticisme davant d’aquests anuncis perquè fa molts mesos que esperen que l’Ajuntament mogui peça davant de les seves demandes. I recorden que des de fa tres anys, quan l’actual junta va prendre possessió, “han tingut com a únic objectiu millorar el barri perquè consideren que estan deixats de la mà de Déu, sense zones verdes en condicions i greus deficiències en neteja.” “Fins ara només hem aconseguit que ens instal·lin dos bancs” afirmen.

El desembre passat, abans de la darrera assemblea general de l’associació, es va fer arribar un llistat a l’Ajuntament amb totes les feines pendents de fer al barri. El febrer  van reunir amb la regidora de barri, Maria Gual, i van tornar a reclamar les mateixes feines i va proposar una reunió amb la junta i tots els veïns pel 27 de març, la qual no va dur a terme per la pandèmia i segueixen esperant des de llavors una nova data. Tot i haver insistit diversos cops, fins el mes d’octubre no van tenir una reunió amb el regidor de Serveis, Raúl Garcia, una trobada en què l’edil es va comprometre a aquesta sèrie d’actuacions abans d’acabar l’any.

Més demandes

El llistat de demandes dels veïns de Sant Jordi van més enllà de les que sembla que es resoldran les properes setmanes i inclouen la retirada d’arbres en voreres estretes, millora visibilitat d’accessos, acabar algunes voreres, neteja de carrers i herbes en solars, retirar torres d’alta tensió o acabament de zones verdes com la dels Caus i millora de zones d’aparcament. Tot això, segons l’associació, es deu a anys d’abandonament i d’inversions en altres barris i urbanitzacions de Torredembarra.

Aquest dijous, 22 d’octubre, l’Associació també ha presentat a l’Ajuntament la instància de requeriment de neteja de 7 solars amb la intenció que, puguin estar nets quan arribi el bon temps i evitar, entre d’altres, el risc d’incendi., “Un cop el propietari o, per defecte, l’Ajuntament, neteja el solar, s’acaba la seva obligació de mantenir-lo net, per el que posem en agenda fer aquest requeriment de manera anual”, afirmen.

Sant Jordi és un barri en el qual hi viuen al voltant d’un miler d’habitants, amb una mitjana d’edat alta, ja que les cases es van començar a construir a partir dels anys seixanta i setanta. La junta aplega uns vuitantena de famílies després de la reactivació de l’associació de veïns fa tres anys.. L’any vinent complirà quaranta anys.

Foto: L’Ajuntament de Torredembarra ha previst instal·lar bandes reductores de velocitat al carrer Rosella. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This