Els Muntanyans, espai un any més de pràctiques anuals dels alumnes de la Universitat de Barcelona

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/10/2020

La Universitat de Barcelona torna a dur a terme la seva ja tradicional sessió de pràctiques de camp de docència universitària als Muntanyans. D’acord amb el conveni signat l’any 2006, cada any alumnes de la Universitat de Barcelona, primer de la Facultat de Biologia i en els darrers anys de la de Ciències Ambientals, venen a Torredembarra a realitzar les pràctiques dels seus estudis a les dependències de Cal Bofill (centre gestionat per la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra) i a l’espai d’interès natural Platja de Torredembarra i Creixell. Enguany, les pràctiques s’han adaptat a les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19 i es realitzen en grups més reduïts.

El 18 de setembre va visitar els Muntanyans el primer grup de pràctiques, per continuar tots els divendres d’octubre i finalitzar el primer divendres de novembre. Aquest 16 d’octubre van rebre la visita del regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, per conèixer de primera mà l’activitat que hi desenvolupen.

L’objectiu de la pràctica és introduir els alumnes en les tècniques bàsiques de l’ecologia de poblacions i comunitats, en concret a la zona de dunes i a la zona humida. L’activitat a realitzar és la familiarització amb una eina bàsica d’ecologia de comunitats, l’inventari. Es realitzen mostratges aleatoris per l’espai, s’anoten les espècies de plantes observades i se n’estima l’abundància.

Els alumnes de la Universitat de Barcelona fa molts anys que es desplacen als Muntanyans precisament per l’interès que aquest espai natural té per desenvolupar estudis ecològics, la bona comunicació i la presència del Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill, on es realitza la introducció a l’activitat i les anàlisis de les dades.

Foto: Una imatge de les pràctiques dels alumnes als Muntanyans. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This