Torredembarra preveu tenir enllestit el Parc del carrer Lleida a finals de febrer

J.S. – Torredembarra, 5/10/2020

El proper 21 d’octubre està previst l’inici de les obres d’urbanització al Parc del carrer de Lleida, una de les principals actuacions urbanístiques previstes pel govern municipal durant aquest mandat. D’aquesta manera, Torredembarra tindrà un pulmó verd en una de les zones més urbanitzades del municipi. Una part gran d’aquesta zona verda porta més d’una dècada com un aparcament provisional passarà a ser a finals de febrer, quan està previst que acabin les obres, un parc amb espais destinats als infants, la gent gran i les mascotes.

“És un projecte que fa molts anys que s’esperava”, ha afirmat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, que ha recordat que la idea inicial és del regidor d’ABG Jordi Roig, a través d’uns dibuixos que han estat la idea bàsica per tirar-ho endavant.

El pressupost de licitació era de 386.864,89 euros i finalment es va adjudicar a l’empresa Tecnologia de Firme S.A. per 322.924,80 euros. L’actuació compta amb 147.000 euros del Pla d’Acció Municipal 2019 (PAM) de la Diputació de Tarragona i la resta són recursos propis de l’Ajuntament de Torredembarra a través de l’endeutament.

Amb superfície total de 3.062,36 m2 qualificada urbanísticament com a zona de parcs i jardins, l’àrea on s’actua es troba dins del casc urbà del municipi, al carrer Lleida, en el tram que va es del carrer Alt de Sant Pere fins el carrer Rodes. El parc té façana als tres carrers. En aquest solar hi ha dues parts diferenciades: la part sud del solar es troba asfaltada i s’està utilitzant des de fa més d’una dècada com aparcament d’ús públic. La part superior situada més al nord és una zona de paviment terrós, destinada principalment al passeig i l’esbarjo de gossos.

Tant a la part nord com a la part sud hi ha un arbrat existent. A la zona de l’aparcament s’hi troben una sèrie de garrofers de dimensió important i a la zona sense asfaltar s’hi troben una sèrie d’arbres plantats recentment i de dimensió molt més petita, tot i també trobar-s’hi alguna espècie de garrofer.

Aquesta actuació permetrà crear d’un nou espai públic per a l’esbarjo de persones de totes les edats així com d’animals de companyia; introduir equipament per incentivar l’ús de la nova zona verda per part de grans i petits: jocs infantils, equipament de parc de salut, petanca, etc.; crear un espai per a espectacles, actes públics i actuacions de petit format, amb la construcció d’un escenari, i enjardinar amb espècies de vegetació autòctones del Mediterrani per tal de facilitar el seu manteniment i poder treballar, a través de recorreguts pel parc, la formació en la flora del nostre entorn.

El regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha exposat les principals característiques del futur parc com el fet que no es tancarà per tal de facilitar al màxim l’entrada de persones per qualsevol dels seus límits. També ha comentat que la característica que condiciona més la urbanització d’aquesta zona és el pendent important que existeix a l’interior del solar. Per aquest motiu, el parc s’organitzarà a partir de diferents plataformes, que de sud a nord, seran: escenari, petanca, jocs infantils de gran i petit format, zona d’accés a l’estació transformadora, espai de socialització d’animals de companyia i parc de salut.

A banda de l’estructura general del parc, cal destacar la vegetació proposada ja que es vol dotar la zona d’una vegetació exclusivament mediterrània, especialment de l’àrea del Baix Gaià, combinant arbrat, planta arbustiva, aromàtica i trepadora. Es preveu que en un futur es pugui complementar amb un projecte de senyalística i informació de cadascuna de les espècies plantades perquè pugui convertir-se en un espai formatiu sobre la vegetació autòctona.

En relació a l’enllumenat, es preveu resoldre tota la il·luminació del parc amb dos tipus de lluminàries diferents, una amb la funció d’il·luminació general i l’altra per il·luminar més puntualment el recorregut. Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran bancs, papereres, tres fonts d’aigua i es delimitarà la zona per animals de companyia amb una tanca perimetral.

Actualment, en el solar que està, existeixen dues zones diferenciades: la part sud que es troba asfaltada i s’està utilitzant com a aparcament d’ús públic, i la part superior que és una zona de paviment terrós, destinada principalment al passeig i l’esbarjo de gossos.

Foto: El regidor de Serveis, Raúl García, i l’alcalde, Eduard Rovira, en la part que ara és un aparcament. / ANNA F./AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This