Concert d’orgue barroc el pròxim 11 d’agost a l’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/8/2020

L’església parroquial de Sant Pere Apòstol acollirà el proper dimarts 11 d’agost, a partir de les 22 hores, un concert d’orgue barroc a càrrec de l’organista Josep Maria Mas Bonet. L’artista interpretarà obres de fins a nou compositors diferents dels segles XVI, XVII i XVIII.

Mas Bonet és professor d’orgue i baix continu. Nascut a Centelles, és titular de l’orgue de l’església prioral de Sant Pere de Reus i organista de concert. Pel que fa a la seva formació, l’intèrpret va estudiar piano i orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Ramon Coll i Montserrat Torrent, on va obtenir el títol de professor superior d’orgue. Posteriorment, va perfeccionar la seva tècnica als Països Baixos i a França, amb mestres de la talla d’Anton Heiller i Xavier Darasse.

La seva trajectòria es complementa amb estudis en música ibèrica antiga a Lisboa, i amb quatre anys d’aprenentatge a la Musik-Akademie i a la Schola Cantorum de Basilea, on va obtenir el diploma de concertista i d’especialització en música antiga.

L’organista ha impartit classes magistrals en nombrosos conservatoris d’Europa, és jurat habitual en concursos d’aquest instrument, compta amb la publicació de diversos discs i actualment ofereix concerts a Europa, Amèrica Llatina i Àsia, amb un repertori que va des de la música antiga fins a la contemporània.

Josep Maria Mas és un gran coneixedor de l’orgue de Torredembarra. A més de ser un concertista habitual a la vila, l’any 1980 va fundar i dirigir el Curs Internacional de Música Ibèrica Antiga per a orgue que va tenir Torredembarra com a un dels seus epicentres i que actualment té seu a Montblanc.

L’acte, que organitza l’Ajuntament de Torredembarra i compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Apòstol, té un aforament limitat i serà obligatori l’ús de mascareta.

Foto: Una imatge de l’orgue barroc de Torredembarra. / ANNA F./AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This