Una Festa Major de Santa Rosalia excepcional presenta la programació

JORDI SALVAT – Torredembarra, 17/8/2020

“Som conscients que aquest programa de Santa Rosalia és molt diferent del que estem acostumats. Tenim temors i preocupacions per la Covid-19, però hem volgut mantenir l’esperit de la Festa Major. La viurem amb una intensitat diferent”, afirma el regidor de Festes de l’Ajuntament de Torredembarra, Raúl García, que assenyala que els actes previstos s’han reduït a un terç respecte les darrers edicions.

Serà una Festa Major de Santa Rosalia que començarà el divendres 28 d’agost amb el pregó a càrrec de la periodista torrenca Anna Rius Sagrera, i s’allargarà fins el diumenge 6 de setembre. Seran deu dies amb almenys un acte cada dia.

García explica que l’organització d’esdeveniments aquest estiu com el Festival Roca Foradada, el Pleniluni o el Cinema a la fresca els ha permès tenir exemples de com muntar alguns dels actes de la Festa Major, que seran amb aforaments limitats i nous espais com la Zona Esportiva Municipal, que es combina amb altres més tradicionals com la plaça del Castell. “En el concerts apostem per cantautors com Suu o Joan Rovira”, assenyala García.   El regidor agraeix a les entitats de la Festa Major la comprensió i la feina conjunta feta per preparar aquesta Santa Rosalia tan excepcional.

Els actes més tradicionals, com el lliurament de dots o la missa solemne es mantenen, amb aforaments limitats, però al Seguici només se’l podrà veure en una  exposició del 30 d’agost al 9 de setembre a la Sala Lluís d’Icart. No hi haurà cercaviles. A la Fanfara de Torredembarra se la podrà escoltar en un concert a la plaça del Castell el mateix 4 de setembre, gràcies a uns arranjaments que s’han realitzat a les músiques de la Festa Major. La regidora de Cultura, Núria Batet, avança que un mínim de tres actes seran retransmesos en directe a través del Facebook de l’Ajuntament: el pregó, la presentació dels nous gegants i els balls parlats. “No volem limitar a les 250 o 300 persones que cabran als espais d’aforament limitat”, apunta Batet.

Presentació dels nous gegants  

Un dels actes més esperats d’aquesta Festa Major de Santa Rosalia 2020 serà la presentació dels nous gegants de Torredembarra. Serà el dissabte 29 d’agost al vespre a la plaça del Castell. Després de l’acte més protocol·lari, només es farà una ballada a la mateixa plaça del Castell dels padrins, Joan i Rosalia, i els nous gegants, inspirats en el món indià. Serà la culminació d’un procés iniciat el novembre passat amb una campanya de mecenatge que ha superat les dificultats a casa de la Covid-19. “Hem cobert els 13.000 euros de pressupost, amb el suport de 80 empreses, 50 mecenes i la col·laboració de l’Ajuntament”, afirma la secretària del Ball de Gegants, Laia Sotoca. En l’exposició del Seguici festiu de Torredembarra es podrà veure un vídeo de com ha estat el procés de construcció d’aquests gegants, que s’ha portat amb un gran secretisme i no es coneixeran fins el mateix dia 29. El comiat dels gegants vella, Joan i Rosalia, haurà d’esperar al 2021, assenyala Sotoca.

Foto: Raúl García, Núria Batet i Laia Sotoca durant la presentació del programa de la Festa Major de Santa Rosalia 2020. / TDB

 

Programa d’actes

 

Divendres 28 d’agost – El Pregó

A dos quarts de nou del vespre, a la plaça del Castell: Tronada d’obertura de la Festa Major.

En acabar, a la plaça del Castell 1 – Lectura del pregó de Festa Major, a càrrec d’Anna Rius Sagrera.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

 

Dissabte 29 d’agost

De les onze del matí i fins a les vuit del vespre, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Exposició fotogràfica Diferents mirades al carrer.

Organitza: Associació Cultural Fotoamigo Baix Gaià

A les nou del vespre, a la plaça del Castell 1  – Presentació dels nous Gegants.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat.. Organitza: Ball de Gegants de Torredembarra

A les onze de la nit, a la Zona Esportiva Municipal (accés per la carretera de la Riera de Gaià): Concert a càrrec del grup Julivert.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

 

Diumenge 30 d’agost

 A les dotze del migdia, a la sala noble del Patronat Antoni Roig: Tradicional lliurament de dots.

A les sis de la tarda, a la plaça del Castell: XIII Trobada de Ball Country i Line dance.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions als telèfons: 690693584 o 680517382. Organitza: Associació Country la Torre

 

Dilluns 31 d’agost

A les set de la tarda i  a dos quarts de nou del vespre, a la plaça del Castell: Espectacle de titelles, Hamelí, a càrrec de la cia. Xip Xap.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

 

Dimarts  1  de setembre

A les set tarda, a l’esplanada de l’aparcament dels Filadors: Pinta la Festa Major. (Activitat adreçada a infants d’entre 3 i 12 anys)

Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: agrupaciopintalafesetamajor@gmail.com. Organitza: Agrupació de Balls populars de Torredembarra

A les deu de la nit, a la Zona Esportiva Municipal (accés per la carretera de la Riera de Gaià): Concert a càrrec de l’Orquestra Himalaya.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat. Preu 3€. Aforament limitat.

 

Dimecres  2  de setembre  –  La Rosalieta

 A les vuit del vespre, a la Plaça del Castell: Espectacle familiar, musical i teatral, Els superherois, a càrrec de la cia. Pop per Xics.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

A les vuit del vespre, a Cal Maiam: Presentació de la nova revista La Sínia

Aforament limitat.

 

Dijous 3 de setembre – La Vigília

A les dotze del migdia, a la plaça del Castell: Crida pública de la Festa, tritlleig de campanes i esclat dels dotze morterets.

A les vuit del vespre, a la plaça del Castell: Representació del Ball Parlat del Ball de Diables infantil.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

A les onze de la nit, a la Zona Esportiva Municipal (accés per la carretera de la Riera de Gaià): Concert a càrrec de Suu.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat. Preu 3€. Aforament limitat.

 

Divendres  4 de setembre – Santa Rosalia

A les vuit del matí, des de la plaça de la Vila: Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre.

Recorregut: carrer Major, carrer Ample, plaça del Castell, carrer del Freginal, carrer Baixada de Sant Antoni, carrer d’Alt de Sant Pere, carrer dels Filadors, carrer de l’Envelat, carrer Lleida, carrer Pere Badia, Fundació Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font i plaça de la Vila.

 

A les onze del matí, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol 2 Eucaristia solemne en honor de Santa Rosalia, patrona de la vila de Torredembarra. L’ofici serà solemnitzat per la Coral Santa Rosalia i els Grallers de La Torre.

Aforament limitat.

A les set de la tarda i a un quart de nou del vespre, a la plaça del Castell: Concert de Músiques de la Festa Major de Torredembarra, a càrrec de la Fanfara de Torredembarra.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

A dos quarts de deu de la nit, a la plaça del Castell 1 Representació dels Balls Parlats del Ball de Serrallonga i el Ball de Diables.

Aforament limitat. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

A les onze de la nit: Castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Igual

 

Dissabte 5 de setembre – Sant Adrià

A dos quarts de vuit del vespre, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol: Eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de la vila de Torredembarra.

Aforament limitat.

 

A les onze de la nit, a la Zona Esportiva Municipal (accés per la carretera de la Riera de Gaià): Concert a càrrec de Joan Rovira.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat. Preu 3€. Aforament limitat.

 

Diumenge 6 de setembre – Els Castells

A les deu del matí, a la platja de la Paella: Concurs de Castells de sorra (3 categories). Inscripcions a dos quarts de deu del matí, a la platja de la Paella. Preu 2€.

Organitza: Colla Castellera Nois de la Torre.

A les deu de la nit, a la Zona Esportiva Municipal (accés per la carretera de la Riera de Gaià): Representació teatral de l’obra Crema cremada, a càrrec de la cia. Treateràpia.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat. Preu 5 €. Aforament limitat.

 

EXPOSICIÓ:

Del 30 d’agost al 9 de setembre a la sala Lluís d’Icart  

Exposició “El seguici festiu de Torredembarra”

De dilluns a divendres de 10 a 18 h i dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Aforament limitat.  Visites de mitja hora en grups reduïts. Activitat amb reserva prèvia, inscripcions a l’adreça: festes@torredembarra.cat

 

MARXANDATGE:

Venda de la Samarreta de Festa Major a Cotilleria Ciuró (carrer Antoni Roig, 10)  i Quart Tercera (carrer Antoni Roig, 15) i a l’exposició: Preu: 12 €

 

1 Es podrà seguir en directe a través d’Ona la Torre i al  perfil de Facebook de l’Ajuntament de Torredembarra

2   Es podrà seguir en directe a través d’Ona la Torre      

 

 

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This