S’obrirà un expedient a l’empresa que s’encarrega de la recollida d’escombraries de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/8/2020

Nou capítol en el serial de la recollida de la brossa de Torredembarra. Aquest dijous, 6 d’agost, se celebrarà un ple extraordinari, de manera telemàtica, per a tractar la incoació de l’expedient per a la resolució del contracte del servei de recollida i transport de residus del municipi i concedir el tràmit d’audiència a la contractista, Nortvert SL. Ni molt menys vol dir que el consistori torrenc i l’empresa trenquin peres, sinó que és l’inici d’un procés que podria acabar o no amb l’extinció del contracte. El que sembla clar és que serà un procés lent, marcat per uns terminis legals molt establerts.

La proposta que es porta a ple contempla l’obertura d’un expedient a aquest empresa el mes de novembre passat quan ja es van detectar un seguit d’incompliments contractuals. Ara s’hi suma l’informe elaborat el mes de juliol d’enguany amb un relat extens de totes les deficiències detectades des de l’inici de l’estiu que ha estat l’època més conflictiva amb la finalització de l’estat d’emergència per la Covid-19, la qual cosa va permetre la mobilitat entre regions sanitàries, que va comportar l’arribada massiva de persones amb segona residència a Torredembarra.

La principal problemàtica és que no s’han dut a terme els buidats de contenidors establerts al contracte ni les neteges interiors, no s’han recollit les bosses de residus que es troben a terra, al costat dels mateixos contenidors i no s’han finalitzat serveis com la recollida de la poda.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, explica que tot plegat ha coincidit amb un conflicte intern entre empresa i treballadors i recorda que la Regidoria de Sostenibilitat ha destinat operaris propis a netejar els voltants dels contenidors durant els matins. També comenta que en els darrers dies la situació ha millorat i l’empresa adjudicatària del servei, per pal·liar el problema, va contractar una empresa d’inserció social per dur a terme les neteges als voltants dels contenidors durant la tarda, de dilluns a dissabte.

Paral·lelament a la proposta d’incoació de l’expedient per a resoldre el contracte, la Regidoria de Sostenibilitat ha obert 26 expedients sancionadors a persones per llençar deixalles a la via pública.

Foto: Una de les imatges que aquests dies han provocat les crítiques de molts veïns i veïnes torrencs. / TDB ACTUALITAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This