La setmana vinent serà decisiva per al futur de la Festa Major de Santa Rosalia 2020

J. SALVAT – Torredembarra, 21/7/2020

Aquest dilluns, l’Ajuntament de Creixell anunciava la suspensió de la Festa Major de Sant Jaume, només quatre dies abans del seu inici, el 24 de juliol. I la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembarra 2020? La decisió encara no està presa. La seva celebració o no dependrà en bona part de com vagi la reunió de la Comissió de Protocol del Seguici Festiu que se celebrarà el proper dilluns 27 de juliol i del que opinin els diferents grups de l’Associació de Balls Populars de Torredembarra. És en aquest òrgan on es va prendre el maig passat la decisió de suspendre la Festa de Sant Joan i la Festa del Quadre.

Com serà la Festa Major si tira endavant? Doncs encara no està clar, segons ha explicat al Torredembarra Actualitat el regidor de Festes, Raúl García. “Estem valorant diferents opcions, calculant espais i aforaments. També estem atents al que estan fent altres Ajuntaments propers”, afirma García, que té clar que seria una Festa Major per viure actes asseguts i no drets, per evitar aglomeracions que poden posar en perill les mesures per evitar el contagi de la Covid-19.

També caldrà veure quines actuacions se celebrarien en cas que la Festa Major de Santa Rosalia tingui actuacions del seguici, que serien amb el públic assegut. Els grups adults si que estan assajant, però els infantils, no. La decisió final en els petits dependrà sempre de la decisió de mares i pares dels joves balladors.

Del que no es molt partidari García és de l’ús de les xarxes socials en concerts i revetlles, ja que “no es viu de la mateixa manera des de casa que en directe en una plaça i el cost no baixa massa entre el directe i una retransmissió en streaming.”  Si se celebra la Festa Major de Santa Rosalia, el programa es presentaria al voltant del 15 d’agost, però des del govern municipal són conscients que hauran d’estar atents fins a darrera hora de l’evolució de la pandèmia i prendre decisions ràpides si s’escau.

Foto: Passi el que passi, imatges com aquestes no es repetiran per la Festa Major de Santa Rosalia 2020. / ANNA F./AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This