Ja hi ha data per l’entrada en funcionament de la nova comissaria dels Mossos a Torredembarra: el primer trimestre de 2022

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/7/2020

La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra estarà operativa el primer trimestre del 2022. Així ho ha anunciat el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer, a la Junta Local de Seguretat de Torredembarra que s’ha celebrat aquest dilluns, 22 de juliol, telemàticament. Finalment, no hi ha pogut assistir el conseller d’Interior, Miquel Buch, per altres compromisos en la gestió de la pandèmia per la Covid-19.

En aquests moments, la Generalitat està preparant la licitació de les obres, que haurien de començar el segon semestre del 2021. També es treballa en el conveni pel qual l’Ajuntament farà la cessió dels terrenys a la Generalitat, tal com ha explicat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

Els fets delictius han disminuït un 11,3 % en el darrer any

Pel que fa a les dades sobre delinqüència facilitades pels Mossos d’Esquadra, els fets delictius han baixat un 11,3 % el darrer any. De fet, la baixada en els darrers cinc anys se situa en un 25 %, i el municipi de Torredembarra es troba per sota de la mitjana de Catalunya en quant a fets delictius. De juny de 2019 a maig de 2020 s’han produït un total de 985 infraccions penals, enfront de les 1.110 que es van produir entre juny de 2018 i maig de 2019. Per tipologies, els delictes contra el patrimoni han disminuït un 13,3 % (de 879 a 762) i un 6,7 % contra les persones (de 149 a 139), mentre que han augmentat contra la seguretat viària (de 51 a 58) i contra la salut pública (de 3 a 7).

Segons dades de la Policia Local de Torredembarra, en tasques de policia administrativa, el 2019 es va produir un augment del 18,6 % respecte al 2018 en gestió interna de documentació (passant de 2.354 a 2.794) i un increment del 5,53 % en recepció de trucades (d’11.772 a 12.424). Les denúncies per l’ordenança municipal de circulació han augmentat un 62,8 % (de 1.815 a 2.955) i les de trànsit han disminuït un 2,2 % (de 179 a 175). Els accidents de trànsit han augmentat un 17,1 % (passant de 127 el 2018 a 145 el 2019) i també han augmentat els expedients en l’àmbit de policia de mediació (25 expedients el 2018 i 37 el 2019), entre altres dades destacades.

Pel que fa a aquesta primera part del 2020, destaquen les dades relatives a l’operatiu vigent durant l’estat d’alarma decretat per la pandèmia provocada per la Covid-19. Durant aquest temps, la Policia Local ha estat requerida en 1.461 serveis, dels quals 765 han estat específicament per l’estat d’alarma amb 268 controls estàtics i dinàmics, 176 controls a establiments, 12.264 persones identificades, 7.921 vehicles identificats i 265 infraccions relacionades amb el confinament. En aquest període de temps, les actuacions policials a Torredembarra s’han vist incrementades un 43,5 % com a conseqüència de la Covid-19.

Tant l’alcalde, Eduard Rovira, com el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, han expressat el seu agraïment als i les agents per la gran tasca realitzada en la gestió de la situació provocada per la Covid-19.

Una altra qüestió que s’ha tractat a la Junta ha estat l’acord de col·laboració entre les policies locals de Torredembarra, Altafulla i Creixell. Actualment, es troba en fase d’elaboració després que els tres ajuntaments duguessin a terme els corresponents acords plenaris i caldrà la validació del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació final.  L’objectiu d’aquest col·laboració és optimitzar els recursos humans i materials de les diferents policies locals per poder donar resposta a les urgències o emergències greus i rellevants que sorgeixen en els respectius termes municipals.

També s’ha informat sobre la tramitació de l’expedient en relació a la contractació d’un servei de seguretat privada i vigilància al municipi que es gestiona amb l’Administració General de la Seguretat de la Generalitat de Catalunya.

Ocupacions i plantacions de marihuana

La situació de les cases ocupades i les plantacions de marihuana han estat altres temes que han sorgit durant la reunió pels casos que s’han produït al municipi, però que formen part d’un fenomen generalitzat. Els Mossos han explicat que aquests fets delictius formen part de les seves prioritats operatives i que treballen perquè es produeixin canvis en la legislació que permetin ser més resolutius.

En relació als aldarulls i problemes d’ordre públic que s’han produït recentment a Torredembarra, s’ha informat de la reunió que va tenir lloc dimarts passat a l’Ajuntament de Torredembarra entre representants municipals, policials i del Consolat del Marroc amb l’objectiu d’iniciar una estreta col·laboració entre les diferents institucions per a buscar solucions als incidents d’ordre públic que ha viscut el municipi els darrers dies. La reunió va tenir lloc a petició del mateix Consolat del Marroc, interessat en què incidents amb la participació de persones del seu país no afectin la bona convivència amb la gran majoria de ciutadans. Mossos d’Esquadra i Policia Local de Torredembarra treballen conjuntament per evitar al màxim aquests problemes d’ordre públic.

Finalment, s’ha donat a conèixer el nou protocol entre Mossos d’Esquadra i Policia Local sobre el trasllat de detinguts per a fer-lo més àgil i eficient.

A la Junta Local de Seguretat hi han assistit l’alcalde, Eduard Rovira; el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris; el subdelegat del Govern, Joan Sabaté; la directora territorial d’Interior a Tarragona, Mònica Solé, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil de Torredembarra, entre d’altres. També hi han pres part els alcaldes d’Altafulla i de Creixell en el moment en què s’ha tractat l’acord de col·laboració entre les tres policies.

 Foto: Terrenys on es construirà la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra. / ANNA F./AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This