Tarda de fúria a Torredembarra: un grup de joves protagonitza diferents incidents i s’enfronta a la Policia Local

REDACCCIÓ – Torredembarra, 10/7/2020

La tarda d’aquest dijous 9 de juliol va ser molt complicada a Torredembarra per les continuades alteracions de l’ordre públic d’un grup de joves en diferents punts del municipi que va acabar amb un detingut i un vehicle policial amb danys. Els fets que van acabar amb la detenció i els danys al vehicle policial es van iniciar al voltant de dos quarts de deu de la nit, quan agents de la Policia Local van requerir a un jove que s’aturés perquè no portava la mascareta obligatòria. El jove va sortir corrents i va llençar una bossa de plàstic que duia a la butxaca del pantaló. Aleshores es va iniciar una persecució policial. Finalment, van poder aturar el jove que es va mostrar agressiu i va començar a cridar.

Quan els agents el van detenir un grup d’uns dotze joves es van apropar al lloc (passeig de Miramar) amb actitud agressiva per intentar evitar la detenció. En el moment d’intentar introduir-lo al vehicle policial, un altre jove va donar un cop de peu a un agent, fent-li caure la defensa extensible. Es tracta d’un jove que ja havia participat hores abans en una baralla a la zona de la platja de la Paella.

Finalment, ajudat per altres joves va poder escapolir-se. En aquells moments, va arribar una segona dotació policial. Finalment, van poder introduir el detingut al vehicle policial i el jove va començar a donar cops de peu i trencar el vidre posterior del cotxe.

Els agents també van poder identificar un altre dels joves del grup que en tot moment es va mostrar molt agressiu i provocador, increpant els policies i acusant-los de racistes. La Policia Local va demanar reforços als Mossos d’Esquadra per la gravetat de la situació i per la pròpia integritat física ja que el grup de joves era nombrós, violent i podien portar armes. Finalment, a les dues patrulles de la Policia Local de Torredembarra es van afegir dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i una dotació Arro.

Pel que fa a la bossa de plàstic, no es va poder recuperar. Tot i així, la central de la Policia Local va rebre trucades de veïns explicant que havien vist com el jove llençava una bossa a una paperera i com després la recollien altres joves.

Incidents anteriors a la platja de la Paella i al passeig marítim

Anteriorment, però, ja s’havien produït altres alteracions de l’ordre públic protagonitzades, molt probablement, pel mateix grup de joves. Al voltant de dos quarts de sis de la tarda, la Policia Local va rebre una trucada d’una persona usuària de la platja alertant que s’estava produint una baralla a la platja de la Paella entre un grup de joves que es trobaven a les roques, al costat del port. També hi va contactar el coordinador del servei de socorrisme que es va desplaçar al lloc dels fets amb material sanitari i va demanar presència policial. S’hi van desplaçar dues patrulles de la Policia Local que van mediar entre els joves, els quals finalment van marxar del lloc.

D’altra banda, mentre una patrulla feia comprovacions al passeig Marítim sobre l’ús de les mesures de seguretat per la Covid-19, unes noies menors d’edat van advertir als agents de la Policia Local que tenien por de passar per aquesta zona propera a l’Oficina de Turisme perquè un grup de joves les increpava i els hi deien paraules obscenes. De fet, al llarg de la setmana, la Policia ja havia rebut queixes de pares informant d’aquesta situació i del malestar que els hi causava que les seves filles tornessin soles de la platja cap als seus domicilis.

 

Quan els agents es van dirigir a la zona esmentada, van trobar un grup d’una vintena de joves, coneguts per la Policia, davant de l’Oficina de Turisme sense fer ús de la mascareta ni respectar les distàncies de seguretat. Davant les advertències dels agents, la major part en fa cas omís.

Més tard, a les vuit del vespre, la Policia Local va rebre la trucada d’un veí informant que havia vist un jove sortir d’un habitatge deshabitat i tapiat del carrer de la Germandat. Els agents es van desplaçar al lloc i van observar que tot indicava que la casa havia estat ocupada.

En un altre ordre de coses, al voltant de tres quarts de tres de la tarda, al carrer de Joaquim Costa, es va produir una altra detenció, la d’un altre individu amb una ordre de crida, cerca i detenció per un Jutjat de Girona per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This