S’allarga la temporada de cria del corriol camanegre i afecta la neteja de la platja de Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/7/2020

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha notificat la perllongació del termini d’especial protecció d’aquelles platges on nia el corriol camanegre, espècie protegida, fins que acabin el seu cicle de cria. Aquesta mesura afecta la platja dels Muntanyans i la zona delimitada de la platja de la Paella on es troben les dunes experimentals. En un principi, es preveia que la temporada de cria finalitzés l’1 de juliol però s’ha detectat que algunes parelles encara estan amb pollets a la sorra o que algunes parelles han iniciat una segona posta on havien niat aquesta temporada.

És per aquest motiu que el servei de neteja a la platja dels Muntanyans i a la zona delimitada de la Paella es continuarà duent a terme de manera manual. En el cas dels Muntanyans, fins que no es pugui delimitar on es troben els corriols o fins que acabi la temporada de cria, no es podrà incorporar maquinària a la neteja de les platges.

D’altra banda, es recorda que la platja dels Muntanyans és un espai d’interès natural i que les restes vegetals que s’hi poden trobar de forma natural no es retiren perquè ajuden a fixar la sorra i així pal·liar els efectes dels temporals, com va quedar demostrat recentment amb el temporal Glòria.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Torredembarra demana paciència i civisme a la ciutadania per ajudar a mantenir al màxim de neta possible, especialment, la platja dels Muntanyans que per ser un espai d’interès natural té unes característiques diferents a les platges “urbanes” de la Paella i de Baix a Mar.

A més, en uns dies, s’instal·larà una passera amb papereres a la zona de Nova Torredembarra per incrementar els punts per a dipositar les deixalles. Tot i així cal tenir present que aquest any l’Ajuntament de Torredembarra ha decidit limitar aquestes instal·lacions, per eliminar en la mesura del possible espais que puguin afavorir la propagació de la Covid-19.

 

Foto: Dos corriols camanegra dels que habiten la platja torrenca. / JAVIER MORA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This