Darrers dies per participar en la campanya de mecenatge dels nous gegants de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 18/6/2020

Aquest proper divendres 26 de juny acabarà la campanya de mecenatge per ajudar a la construcció dels nous gegants que impulsa el Ball de Gegants de Torredembarra i que estaran inspirats en la temàtica indiana.

“L’entitat ha decidit continuar amb el projecte dels nous gegants malgrat les circumstàncies en les quals hem trobat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Possiblement el desenvolupament del projecte serà més complicat d’assumir del previst, però amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i els diferents patrocinadors i mecenes, ho aconseguirem i la Torre tindrà els nous gegants tan desitjats en aquests moments tan complicats”, afirma en un comunicat l’Associació Ball de Gegants de Torredembarra.

L’entitat aprofita per animar a participar en el projecte i “entrar en la història de la nostra vila”, ja que els mecenes formaran part de la vestimenta de la geganta i això quedarà per sempre. “Vols fer un regal diferent, però a la vegada molt original…? Posa el nom de qui vulguis a la roba de la geganta per sempre amb una donació de 100 euros”, expliquen en el comunicat. Les donacions es poden fer a la Floristeria Pupi Flors del carrer Joan Güell, número 13, de Torredembarra.

Mantenen la presentació el darrer dissabte d’agost

El Ball de Gegants de Torredembarra treballa amb la previsió inicial de presentar els nous gegants el darrer dissabte d’agost, però estan pendents de la decisió de l’Ajuntament sobre la Festa Major de Santa Rosalia i que no arribarà fins la darrera setmana de juliol. “El constructor dels gengats ha pogut reajustar calendari i recuperar el temps perdut a causa de la Covid-19. Manté el termini d’entrega a finals de juliol. I és que llavors hauríem de començar els assajos per arribar a la data prevista”, expliquen des de l’entitat. En aquests moments ja estan fetes les figures de fang per poder fer els motllos.

Recordem que els treballs de construcció es van adjudicar al taller Sarandaca de Granollers. El taller vallesà és un negoci familiar amb dècades d’experiència dirigit per Jaume Aumedes. El mateix taller construeix les carcasses i confecciona els vestits. Aquest constructor és dedica a imatgeria festiva, decoracions de teatre i altres treballs artístics similars. Són els constructors del gegants neolítics de l’Espluga de Francolí que han visitat Torredembarra en diverses ocasions.

Foto: El Ball de Gegants de Torredembarra ha creat marxandatge per finançar els nous gegants. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This