El pintor que podria haver estat músic

JORDI SALVAT – Torredembarra, 8-6-2020

Parlant amb en Joan Ciuró em pregunto si ens hem perdut un gran músic i hem guanyat un gran pintor. En aquella edat crítica per a tots que és l’adolescència va triar un camí i no l’altre. Tot i que la música l’ha acompanyat sempre, mentre pinta o cantant a les corals Verge Bruna i Santa Rosalia.

Ciuró Gatell és discret i treballador. Ha pintat molts quadres, ha participat en moltes exposicions i ha guanyat uns quants premis. Prefereix no posar xifres. D’anècdotes en té una carretada, que il·lustren molt bé un món ple d’egos i també prejudicis com és el de la pintura, el de l’art. Em quedo amb una frase que ja em va dir fa uns anys: “Tocant només quatre notes pots tocar la fibra. Davant d’una tela en blanc pots tardar hores, dies per poder emocionar algú i potser no ho aconsegueixes.”

Foto: JOAN CASAS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This