El 13 de juny s’inicia la temporada de serveis a les platges a Torredembarra amb algunes limitacions

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/6/2020

L’Ajuntament de Torredembarra està acabant d’enllestir el Pla d’obertura dels serveis de les platges del municipi per donar resposta a les mesures de seguretat previstes en l’actual situació de desescalada de la pandèmia provocada per la Covid-19. El període de la temporada ja s’ha definit i serà del 13 de juny al 13 d’octubre.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que s’és conscient que les mesures que s’adoptaran no agradaran a tothom però que cal tenir en compte que s’està davant d’una situació excepcional i que els ajuntaments han de trobar l’equilibri entre el que es permet realitzar i el que es pot assumir realment, en termes de costos econòmics i humans.

El control d’aforament a les platges de Torredembarra es realitzarà en funció del seu ús. Per facilitar aquest control i evitar aglomeracions se sectoritzaran les platges amb números i colors. Aquestes tasques de control es duran a terme amb el personal disponible de socorristes, informadors, voluntaris de Protecció Civil i Policia Local.

Els serveis que es posaran en marxa són els següents:

Seguretat i socorrisme

Del 13 de juny a l’1 de juliol: 11 socorristes, 2 informadors i  2 voluntaris de Protecció Civil.

De l’1 de juliol al 13 de setembre: 17 socorristes, 4 informadors i 4 voluntaris de Protecció Civil.

Del 13 de setembre al 13 d’octubre: 4 socorristes i 2 voluntaris de Protecció Civil.

El servei s’oferirà de 10 a 19 h i comptarà amb el reforç d’una patrulla de la Policia Local permanentment al llarg de tot aquest passeig Marítim.

Servei de neteja de les platges

El servei de neteja ja ha començat i es realitzarà diàriament fins a la finalització de la temporada. La neteja es du a terme amb maquinària i manualment, excepte a la platja dels Muntanyans i a la zona protegida de la platja de la Paella on nidifica el corriol camanegre. En aquests espais, es du a terme de manera manual. Fins al moment, no s’havien realitzat les tasques de neteja seguint els criteris de no retirar els elements naturals que permeten fixar la sorra de la platja fins a l’inici de la temporada de bany.

Passeres: es disposarà de passeres d’accés a les platges, tot i que se n’instal·laran menys que en d’altres ocasions per no ocupar tanta superfície de sorra, tenint en compte que els usuaris i usuàries han de mantenir la distància de seguretat.

Megafonia: es disposarà de megafonia en tota la platja per informar en diferents idiomes sobre les mesures de seguretat a seguir i informacions d’interès per als i les banyistes.

Guinguetes: les dues guinguetes, que es troben ubicades a la platja de la Paella, començaran a muntar les seves instal·lacions aquesta setmana per poder obrir durant la segona quinzena de juny. Hauran complir amb totes les mesures de seguretat, igual que la resta d’adjudicataris del pla d’usos.

Serveis que no s’instal·laran aquest estiu o que tindran ús limitat

Dutxes i rentapeus: no s’instal·laran dutxes ni rentapeus. Les mesures de neteja previstes en l’ús autoritzat no són assumibles per a l’Ajuntament, tenint en compte el nivell de neteja i desinfecció que caldria realitzar.

Lavabos: no s’instal·laran lavabos de reforç. Es disposarà dels quatres lavabos fixos al passeig Marítim que es netejaran continuadament per a garantir les mesures d’higiene específiques per la Covid-19.

Papereres: no s’instal·laran papereres en tota la platja. Les papereres es trobaran al costat de les passeres, reforçant les ubicades al passeig Marítim. Es fa una crida al civisme dels usuaris i usuàries de les platges.

Foto: Les platges de Torredembarra tindran servei aquest estiu, però amb algunes limitacions. / TURISME TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This