El servei de recollida de voluminosos porta a porta es reprèn l’1 de juny a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/5/2020

El servei de recollida de voluminosos porta a porta reprèn el servei a partir de l’1 de juny. Durant el confinament el servei de recollida de voluminosos ha estat aturat per tal d’evitar l’acumulació d’aquests residus a la via pública en un moment en que la transmissió dels virus podia produir-se com a conseqüència de la seva persistència sobre la superfície d’alguns tipus de materials. Tanmateix, es va aturar per evitar el risc de contagi entre els treballadors del servei de recollida de residus durant la seva manipulació i pel fet que la recollida de voluminosos requereix equips format per més d’una persona.

Ara, un cop  en la fase 2 de la desescalada i seguint els criteris el MITECO i l’Agència de Residus de Catalunya, cal programar el retorn dels serveis dins una nova normalitat que inclogui la prevenció de residus i l’aprofitament i reutilització preferentment.

Atenent al fet que l’acumulació de materials en els quals la supervivència del virus sigui prolongada pot esdevenir un vector de transmissió que generi més riscos dels necessaris en la via pública, la recollida de voluminosos presenta algunes novetats en relació al servei que s’efectuava fins ara en el sentit de limitar el perill que la presència d’aquesta tipologia de residus al carrer pugui ocasionar.

Els residus voluminosos s’han de portar, preferentment, a la deixalleria de Torredembarra, situada a l’avinguda d’Altafulla, s/n al polígon Roques Planes, en el següent horari:

De dimarts a divendres, de 9 a 13 h i de 15 a 18 h

Dissabte, de 10 a 13 h i de 15 a 18 h

Diumenge, de 9 a 15 h

Únicament  es recollirà pel sistema porta a porta l’equivalent a 2 metres cúbiics de material prèvia trucada al número gratuït 900 103 001 indicant si el material es pot o no reutilitzar.  Per poder preveure la utilització d’aquest sistema de recollida, els dies establerts de recollida per zones són els següents:

Barri dels Munts i Baix a Mar – diumenge a la nit

Centre del poble – dilluns a la nit

Barri de Sant Jordi i zona del polígon “Roques planes” – dimarts a la nit

Barri de Clarà i ant. N-340 – dimecres a la nit

Urb. Les Àmfores i Nova Torredembarra – dijous a la nit

Urb. Babilònia – divendres a la nit

Urb. Marítima Nord i Marítima Sud, i càmpings – dissabte a la nit

Es recorda que els residus voluminosos que es poden recollir porta a porta són: portes, sofàs, mobles, cadires, persianes, matalassos, electrodomèstics, petits aparells electrònics, ordinadors, etc. La resta de material cal lliurar-lo directament a la deixalleria.

Foto: La recollida de voluminosos ha quedat aturada durant les fases més dures del confinament. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This