Torredembarra debatrà dijous els ajuts socials i de subvencions a comerços i serveis per pal·liar els efectes de la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra. 26/5/2020

L’Ajuntament de Torredembarra durà a terme un nou ple ordinari telemàtic. Serà aquest proper dijous, 28 de maig, a les sis de la tarda, per aprovar dues línies d’ajuts per a pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la Covid-19. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que es destinaran 110.000 euros a prestacions d’urgència social i 80.000 euros a subvencions al sector del comerç i de serveis per a la compra d’equips de protecció individual i altres materials o prestacions. Aquesta quantitat prové d’altres aplicacions pressupostàries que no s’utilitzaran per activitats anul·lades per la pandèmia i de part del superàvit del 2019, i es podria veure incrementada en un futur.

En l’àmbit social, les bases que ha redactat la Regidoria d’Acció Social i que es porten a aprovació són complementàries a les ja existents, però se centren en la situació excepcional per la Covid-19 i els ajuts van destinats a donar suport econòmic per a l’adquisició d’aliments i altres productes de primera necessitat a persones o famílies del municipi que, a conseqüència de la seva situació econòmica durant aquesta situació d’alarma, no tinguin garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques de subsistència, en l’àmbit  alimentari, d’higiene personal i de la llar, i medicaments.

Es tracta d’ajuts dineraris, no en espècie, que es materialitzaran en un pagament únic, de manera individual i puntual. La quantia de l’ajut serà variable en funció dels membres de la unitat familiar de convivència. S’han establert unes quanties fixes en funció dels membres que componen el nucli de convivència, que van dels 90 euros per una persona a 300 euros per sis o més. En les bases, s’estipulen els requisits que s’han de complir per a poder sol·licitar l’ajut, els ingressos mensuals nets màxims i la tramitació que s’ha de dur a terme.

En l’àmbit del teixit econòmic, la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats ha redactat una bases de subvencions amb l’objectiu d’ajudar a la reducció de l’impacte causat en el sector comercial i de serveis que es desenvolupen a Torredembarra per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19.

Se subvencionaran les despeses ocasionades per tal d’adoptar mesures extraordinàries per fer front a la COVID-19 i prioritzar la protecció i la seguretat de les persones.

Seran objecte de les ajudes els següents establiments:

  • Establiments comercials i de serveis amb atenció al públic amb una superfície menor o igual a 400 m2.
  • Establiments d’alimentació fins a 120 m2.
  • Establiments de restauració, sector hoteler: hostals, pensions i càmpings sense límit de superfície.
  • Gimnasos i espais educatius o assimilables sense límit de superfície.

L’import subvencionable serà fins al 90% corresponent al total de factures subvencionables presentades amb un límit màxim de quantia de subvenció de 400 € per establiment. L’Ajuntament de Torredembarra concedirà aquests ajuts i subvencions fins que s’esgotin les partides pressupostàries previstes.

El ple es podrà seguir en directe a través d’Ona la Torre (107.0 FM) i també al canal YouTube de l’Ajuntament.

Foto: Una imatge del primer ple telemàtic de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This