Es reforça la senyalització de la zona de nidificació del corriol camanegre a la platja de la Paella

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/5/2020

Coincidint amb l’inici de la fase 2 de desconfinament, que ja permet el bany a les platges  i s’hi espera una major afluència de públic, els voluntaris del GEPEC han senyalitzat la zona de nidificació del corriol camanegre amb més cartells i una cinta blanca que fa més evident la zona de protecció. Amb aquesta acció, es pretén generar més espai de tranquil·litat per a les cries de corriol que han sortit dels tres nius del camp de dunes de la platja de la Paella.

Fins al moment, el GEPEC, entitat autoritzada per la Generalitat per dur a terme el seguiment i protecció de la nidificació d’aquesta espècie (Charadrius alexandrinus) ha informat a la Regidoria de Sostenibilitat de la presència de tres pollets es desplacen amb els adults al llarg de la platja de Baix a Mar i un, inclús, per la de Muntanyans. La resta, tres pollets més, encara es troben a la platja de la Paella.

Per aquest motiu, la Regidoria de Sostenibilitat demana màxima precaució, especialment que no s’acostin els gossos a les zones protegides (Muntanyans i zona acordonada de la Paella) d’acord amb el decret 900-2017 que determina la prohibició d’entrada als Muntanyans durant tot l’any i, en temporada de bany al Canyadell, Paella i Barri Marítim, i el decret 836-2019 que amplia la prohibició de l’entrada de gossos a la zona de la platja de la Paella delimitada per afavorir la nidificació del corriol.

Foto: Una imatge de la zona senyalitzada a la platja de la Paella.  / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This