El servei de préstec de la Biblioteca Mestra Maria Antònia torna el 25 de maig amb cita prèvia

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/5/2020

La Biblioteca Mestra Maria Antònia reobrirà el pròxim 25 de maig el servei de préstec amb cita prèvia, seguint les recomanacions del Servei de Biblioteques de la Generalitat en coordinació amb la Diputació de Tarragona i la resta de biblioteques de la demarcació de Tarragona, i després que el Departament de Protecció Civil hagi validat els paràmetres bàsics dels protocols que garanteixen la seguretat, tal com ha explicat la regidora de Biblioteca, Maria Gual.

El servei de recollida dels préstecs a la biblioteca serà de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, i dins dels horaris de sortides a passejar:

9 – 10 h: majors de 14

10 – 12 h: majors de 70 i dependents

12 – 13 h: famílies amb infants

Per posar en marxa el servei, però, a partir d’aquest 20 de maig, bibliotecàries i voluntariat ja comencen a fer trucades als usuaris majors de 65 anys, per explicar-los la previsió del servei. També es comencen a recollir les cites prèvies, via telèfon i via correu electrònic. Les bibliotecàries atenen usuaris i usuàries en el telèfon 667 171 291 (de 9 – 13 h). Es recomana, especialment, que s’enviï un correu electrònic a biblioteca@torredembarra.cat, amb la consulta que correspongui, i així després es telefona els usuaris i usuàries amb les recomanacions més elaborades.

Com funcionarà el servei presencial?

S’ubicarà una taula a l’entrada de la biblioteca, i l’usuari/a només haurà de recollir el seu lot (ja prestat) a l’hora que se li ha assignat. Els llibres que es vulgui retornar s’hauran de deixar a la bústia exterior. Els retorns que es deixin no es faran efectius al programa fins que hagin passat 14 dies confinats en una capsa tancada.

Cal que la ciutadania es dirigeixi a la biblioteca amb mascareta, on trobaran a la seva disposició gel netejador de mans.

D’altra banda, la Biblioteca treballa en un pla de préstec a domicili per a les persones dependents, així com en moltes activitats virtuals:

Es mantenen els clubs de lectura amb tertúlies virtuals.

Cada dimarts, a les 11 hores, hi ha un grup de dol virtual.

S’està posant en marxa un servei de contes per telèfon adreçat als infants.

Es fan recomanacions constantment a les xarxes.

A més, es participa en els projectes del Servei de Biblioteques com: Escriu un llibre o el concurs de lectura Què llegeixes?

Foto: Una imatge de l’interior de la biblioteca torrenca. / BIBLIOTECA MESTRA MARIA ANTÒNIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This