Torredembarra destinarà 160.000 euros als qui estan patint més la crisi de la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/5/2020

L’Ajuntament de Torredembarra comença a concretar com donarà suport econòmic als col·lectius que estan patint amb més cruesa els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat a Ona la Torre que el consistori torrenc dedicarà més de 160.000 euros a ajuts en dues línies d’actuació. Per una banda, hi haurà ajuts a comerços i establiments que han vist reduïda la seva activitat, i per l’altra, una partida que es destinarà a Acció Social per a les famílies més vulnerables i més adectades per la crisi.

Rovira ha assenyalat que aquests imports no estan tancats encara. Pels sectors comercial, industrial i turisme es preveu dedicar entre 60.000 i 80.000 euros, mentre que la partida per a situacions d’emergència social serà d’uns 100.000 euros o superior.

En el cas dels primers ajuts, s’obtindran els diners de partides que finalment no es gastaran a causa de l’aturada de bona part de les activitats per la Covid-19. Pel que fa als ajuts a l’emergència social, corresponen al 20% del superàvit de l’exercici 2019 que el govern central ha autoritzat perquè els ajuntaments el dediquin a fer front a la crisi de la Covid-19.

Tot això s’haurà d’aprovar mitjançant una modificació de crèdit que haurà de passar pel proper ple municipal. És per això l‘alcalde és planteja convocar la pròxima sessió com més aviat millor, per tal de poder agilitzar tot el procediment administratiu. Cal recordar que després d’aprovar la modificació de crèdit, cal un mes d’exposició pública. En aquest sentit, l’alcalde calcula que es podran començar a gestionar aquests ajuts cap al mes de juliol.

Foto: El sector de la restauració és dels més afectats per l’aturada econòmica a causa de la Covid-19.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This