Una empresa torrenca crea una màquina per desinfectar les platges de Covid-19 amb ozó

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/5/2020

Beach Trotters és una empresa de Torredembarra amb divuit anys de trajectòria en el tractament i equipament de platges que l’han convertit en una referència mundial en el sector. Amb l’objectiu de ser garantia i seguretat perquè les aquests espais tan concorreguts a l’estiu estiguin lliures de virus han innovat amb la màquina neteja-platges Dromedar. Es tracta d’utilitzar l’ozó com a desinfectant i aplicar-lo en el procés habitual que es realitza durant el garbellat i la neteja de les platges.

L’ozó es coneix perfectament com l’alternativa, mediambientalment innòcua, per a realitzar processos de desinfecció de superfícies i locals amb alt potencial d’estar infectats per virus tipus COVID-19 (Coronavirus), bacteris o fongs. A més de la seva innocuïtat l’ozó no genera residus allí on s’utilitza.

Aquests dos avantatges el fan enormement interessant per a ser utilitzat a les platges, sempre que pugui combinar-se amb l’acció de les màquines garbelladores tradicionals de neteja de platges. S’ha demostrat, en múltiples proves realitzades en diferents tipus de platges amb sorra, tant fina com gruixuda, que l’única manera natural d’eliminar els virus, bacteris i fongs que es troben a les platges, és mitjançant el sistema de garbellat.

El director de Beach Trotters, Serafí Mercadé, explica que, des de la creació de l’empresa, la innovació ha estat un de les seus valors principals i davant de la crisi sanitària de la Covid-19 van decidir crear una solució per desinfectar les platges de coronavirus: “Hem treballat amb l’empresa lleidatana especialitzada amb maquinària agrícola que ens fabrica les nostres màquines per netejar platges i amb especialistes en els tractaments amb ozó a l’agricultura ecològica, una tècnica que s’ha estès molt els darrers anys.”

El sistema per desinfectar les platges amb ozó

El mètode d’aplicació de l’ozó és senzill i pràctic de dur a terme. L’acció correcta a les platges consisteix a abocar l’ozó barrejat en aigua. Això permet aplicar l’ozó en el moment just de garbellar la sorra. Amb això s’aconsegueix que la sorra esmicolada i esponjosa, per l’acció del garbellat de la mateixa realitzat amb les màquines neteja-platges del tipus garbelladores; sigui mullada amb l’aigua ozonitzada immediatament i de manera homogènia.

“Aquest mètode és molt fàcil d’aplicar. A una màquina garbelladora clàssica se li acobla en el seu interior un equip de desinfecció format pel generador d’ozó , el dipòsit per a l’aigua i el conjunt d’aspersors que permeten abocar la fina capa d’aigua ozonitzada just damunt de la sorra garbellada i d’aquesta forma es garanteix una molt bona desinfecció de la platja”, explica Mercadé, que afegeix:“L’avantatge pràctic d’aquest mètode és que actua sobre la sorra, garbellada per la màquina, que en aquest moment està molt suau i esponjosa, la qual cosa permet que l’aigua ozonitzada penetri perfectament en la superfície de la platja.”

Beach Trotters ofereix dos tipus d’equipament per la neteja amb ozó, les màquines “Dromedar”  que son les garbelladores compactes amb l’equip d’ozó instal·lat de fàbrica i els denominats “Ozó Beach Kit”, que s’adapten tant a les seves pròpies màquines neteja-platges com a altres models existents en el mercat.

Referència mundial en el sector de les platges

Beach Trotters és una empresa fundada el 2002 a Torredembarra per Serafí Mercadé, que havia acumulat experiència treballant com assessor en diverses empreses dedicades al equipament de platges. Beach Trotters és única empresa al mon que ofereix un conjunt tan complet i especialitzat en el mon del equipament de platges que inclou: maquinària i embarcacions de diferent mides per netejar platges i, una gran varietat de guinguetes i pèrgoles per la platja, mòduls per WC  i per altres usos a la platja, així com  cadires amfíbies, passeres, cendrers de platja i altres equipaments lúdics i esportius.

Amb la maquinària que ha dissenyat, l’empresa catalana s’ha convertit en una referència en la lluita contra els sargazos, una alga altament invasiva que des de 2015 ha produït molts problemes als hotels i ressorts del Carib amb les seves arribades, cada cop més intenses. Beach Trotters també està exportant a diferents països del Mar Bàltic i darrerament està obrint nous mercats a Sud-amèrica. Serafí Mercadé també és consultor en disseny de platges turístiques a més de conferenciant en esdeveniments, congressos i trobades relacionades amb les platges. També és creador del grup d’experts consultors en platges Delatorre Consulting.

Foto: Model adaptat per cribar amb Ozó. / BEACH TROTTERS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This