Dos dies abans ja s’han omplert totes les places per la donació de sang a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/5/2020

El Banc de Sang i Teixits  ha comunicat aquest dimarts que s’han omplert molt ràpid amb 56 donants i 8 de plasma les places disponibles per la campanya de donació d’aquest dijous, 7 de maig, a Torredembarra. L’Ajuntament ja treballa per oferir una nova data el mes vinent per recollir les donacions que s’han quedat a l’espera.

Durant la crisi sanitària de la Covid-19 han baixat les reserves de sang als centres hospitalaris catalans. El descens de casos de coronavirus la darrera setmana ha fet que es tornin a programar intervencions quirúrgiques no urgents i que es necessiti més sang i derivats. Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per  mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant  l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb  complicacions, etc. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya

Per això, el Banc de Sang i Teixits està impulsant campanyes de donació de sang per diferents localitats de Catalunya. Torredembarra s’ha sumat al conjunt de municipis  catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de  sang a Catalunya durant aquests dies. Aquest dijous 7 de maig, el Casal  Municipal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 20.30 hores. Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat  de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les  aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre  d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar  a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta  de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre  per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de  donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Foto: BANC DE SANG I TEIXITS.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This