Torredembarra augmentarà les beques a infants per a la participació en casals i campus d’estiu

JORDI SALVAT – Torredembarra, 4/5/2020

Diverses regidories de l’Ajuntament de Torredembarra han començat a treballar aquesta setmana passada perquè aquest estiu siguin més els nens i nenes amb pocs recursos que puguin participar en casals i campus que s’organitzen al municipi, tant des de la Regidoria de Joventut i Infància i la Regidoria de Sostenibilitat com des de diverses entitats esportives. Des de govern municipal preocupa que aquests infants de famílies vulnerables puguin estar sis mesos sense interaccionar amb altres nens i nenes a causa del tancament de les escoles des del mes de març i les mesures de confinament que encara puguin aplicar-se durant l’estiu a causa de la Covid-19.

Una altra mesura que es marca el govern torrenc és reforçar el Casal d’Estiu que s’organitza des de la Regidoria de Joventut i Infància i la Regidoria de Sostenibilitat, dirigit per la Fundació Pere Tarrés cada estiu i que normalment ja compta amb la participació d’infants amb subvenció. “Tenim clar que aquest estiu hem d’abocar esforços perquè hi hagi el màxim d’infants amb beca als casals d’estiu”, afirma la regidora d’Educació, Maria Gual.

El regidor d’Esport, Raúl García, destaca l’àmplia oferta de casals d’estiu que hi ha a Torredembarra i que les entitats esportives volen organitzar-los excepte que la situació sanitària ho desaconselli. García va participar precisament aquesta setmana en una reunió amb el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, junt amb altres regidors d’Esports del Camp de Tarragona. “Des de Serveis Socials de l’Ajuntament ens poden derivar els infants de famílies vulnerables perquè puguin ser becats”, comenta García.

I com seran aquesta casals d’estiu?

“Tenim clar que en aquests casals d’estiu no s’han de fer classes de repàs. Ho hauran de recuperar quan el setembre es reiniciïn les classes. En els casals els infants han de divertir-se, conviure i fer activitats lúdiques”, assenyala la regidora d’Educació, Maria Gual.

Ara comença la tasca de trobar el camí legal i administratiu perquè aquest objectiu del govern pugui portar-se a terme, tenint en compte que manca poc més d’un mes i mig per a l’inici dels primers casals d’estiu.

 

Foto: Una imatge de la visita institucional l’any passat al Casal d’Estiu que s’organitza des de la Regidoria de Joventut i Infància i la Regidoria de Sostenibilitat. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This