Mor als 88 anys l’expresident de la UD Torredembarra Joan Bargalló

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/4/2020

Aquest dijous, 30 d’abril, ha mort als 88 anys Joan Bargalló, que va ser president de la Unió Deportiva Torredembarra (UDT), a més directiu i delegat del primer equip de futbol durant les dècades dels 60, 70 i 80. És un dels darrers socis que quedaven vius del grup que va comprar els terrenys per construir l’actual camp de futbol, que més tard s’ha convertit en la Zona Esportiva Municipal. Va compartir directiva amb Joan Soler, Antonio Pijuan i Baldomero Morros, amb qui va formar un gran equip per tirar endavant l’entitat.

Nascut a Vespella de Gaià l’agost de 1931, Joan Bargalló Folch va venir a viure a Torredembarra quan es va casar. De jove va començar a fer de recader  anant amb un farcell a Barcelona amb el tren, fins que es va poder comprar una furgoneta per fer el trajecte diari entre Torredembarra i la capital catalana. El negoci familiar segueix endavant amb un dels seus fills al capdavant. Joan Bargalló era pare de l’actual conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló.

Home de futbol

Havia estat jugador de futbol, tot i que mai va militar al Torredembarra. Però a partir dels anys 60 va iniciar una dilatada etapa vinculat amb el club blanc-i-blau, que es va allargar fins els anys 80. Va ser president de la UDT durant uns anys, però també delegat del primer equip, portava les gestions federatives, pintava les ratlles del camp… i va ser un dels impulsors  de la compra dels terrenys a Sant Jordi a finals dels seixanta per construir el nou camp de futbol i aconseguir una estabilitat, després de diversos canvis d’ubicació.

La UD Torredembarra ha anunciat que l’entitat retrà un reconeixement a Joan Bargalló “tan aviat com les circumstàncies que estem patint ho permetin.”

Foto: Facebook Guillem Bargalló

Hemeroteca

Tweets recents

Share This