Torredembarra treballa per evitar la proliferació de mosquits amb el bon temps

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/4/2020

Després d’unes setmanes amb pluges abundants i a la vista d’un proper cap de setmana que s’anuncia força calorós, s’ajunten totes les condicions que afavoreixen la proliferació de mosquits. A Torredembarra, per part de la Regidoria de Sostenibilitat el tractament contra les larves de mosquits es du a terme fa molts anys i des de mitjans de març es realitzen els tractaments en els punts habituals: zones inundades de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans i  passos de persones, vehicles i pluvials sota la via d’aquests espai i altres zones on habitualment s’acumula aigua com ara el final de la Rasa (al costat de Cal Bofill), els voltants de la Roca Foradada o pluvials del carrer de la Martineta, entre molts altres. Aquest servei no s’ha aturat durant el període de confinament degut a la COVID-19.

Tot i ser una primavera molt plujosa, fins al moment, només s’han arribat a observar algunes larves la quarta setmana del mes de març i la primera setmana d’abril en alguna zona inundada propera a Creixell i alguna altra zona fora de l’EIN, que no van arribar a adults després del tractament. En la resta d’inspeccions realitzades cada dilluns, no s’ha tornat a observar presència de larves. Això ha estat així perquè surten als pocs dies de pluja si la temperatura és prou alta, però si baixa tornen a desaparèixer si s’ha efectuat el tractament corresponent.

El servei, que es du a terme amb productes especials en la zona humida protegida dels Muntanyans i amb els biocides habituals en la resta de zones, es realitzarà amb tota normalitat i, com altres anys, s’espera tenir controlada la població per evitar les molèsties a la ciutadania. També com en altres temporades, els operaris de brigada ambiental duran a terme les comprovacions visuals setmanals per determinar la presència o absència de larves prèvia a l’aplicació dels productes per part de l’empresa contractada. Cal assenyalar que s’extremarà l’atenció.

Foto: Les larves de mosquits proliferen en zones humides i d’aigües estancades. / AJ TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This