S’incrementen en un 36,8% les famílies ateses per Càritas Torredembarra des del decret de l’estat d’alarma

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/4/2020 

Càritas Torredembarra continua treballant amb els col·lectius  vulnerables i ja lliura aliments a unes 260 famílies. Aquesta xifra representa un 36,8% d’increment de famílies ateses des de la declaració de l’estat  d’alarma, decretat el passat 14 de març per la COVID-19. Les mesures derivades de l’estat d’alarma tenen un fort  impacte en la situació dels col·lectius més vulnerables, fet que ha  generat un increment d’atenció a tots els serveis de la Regidoria  d’Acció Social, així com també la creació de nous programes.

Els  serveis de distribució gratuïta d’aliments es presten des d’entitats  socials públiques o privades sense afany de lucre i col·laboradores  (receptores) dels bancs d’aliments i de la Creu Roja. En el cas de  Torredembarra, aquest servei es presta des de Càritas Parroquial, que  segueix els criteris establerts pel Departament d’Afers Socials i  Família de la Generalitat de Catalunya. És un requisit que les  persones ateses siguin derivades pels serveis socials bàsics de l’ens  locals.

Una setantena de famílies més que abans del coronavirus

Amb la crisi de la COVID-19, Càritas s’ha vist amb la dificultat de mantenir obertes les instal·lacions per tal de lliurar aliments com fa  habitualment a l’economat. Juntament amb la Regidoria d’Acció Social  es va estudiar una fórmula alternativa per atendre les 190 famílies  que habitualment rebien aquest servei i també totes les famílies que  els diferents tècnics hi estan derivant des de l’inici del confinament i que en aquests moments ja es troben en la setantena, majoritàriament  del municipi de Torredembarra.

El sistema de distribució es du a terme mitjançant el repartiment de  lots d’alimentació en bosses ja preparades, complementades amb vals  per intercanviar per productes frescos en diferents establiments de la  població.

Davant de risc de contagi, l’entitat ha extremat les mesures  preventives i es preparen per avançat lots mensuals amb voluntaris de  Càritas i de Protecció Civil amb els equipaments de protecció  individual corresponents. El repartiment es fa des de l’exterior dos dies a la setmana amb voluntaris d’ambdues entitats. Així mateix,  Protecció Civil vetlla pel manteniment de les mesures de prevenció  tals com les distàncies de seguretat entre persones. També, des de la  Regidoria d’Acció Social s’ha sol·licitat a la Regidoria de Serveis  que inclogui en les neteges específiques de desinfecció el carrer on  hi ha  ubicades les instal·lacions de Càritas.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha reafirmat la importància  de mantenir aquesta distribució davant l’increment de famílies que  estan sol·licitant aquesta ajuda. Per aquest motiu es manté en continu contacte amb l’entitat per tal de reforçar el suport que es dona a  l’entitat. A més, ha agraït l’esforç que tot el voluntariat de Càritas  està fent i la constant ajuda dels voluntaris de Protecció Civil en  tots els serveis que se sol·liciten des de la Regidoria.

Foto: Una imatge de l’entrada del local de Càritas a Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This