El PSC de Torredembarra proposa al govern mesures econòmiques per després del confinament

JORDI SALVAT – Torredembarra, 21/4/2020

El Partit Socialista, la principal força de l’oposició de Torredembarra, ja pensa en la manera de reactivar econòmicament el municipi un cop s’iniciï el desconfinament. Per això ha fer un parell de propostes al govern torrenc en l’àmbit econòmic: una relacionada amb les terrasses de bars i restaurants i una segona sobre el pagament de l’IBI. “Les van presentar en la junta de portaveus telemàtica d’aquest dilluns i van tenir bona rebuda pe part del govern i els altres grups de l’oposició”, explica el portaveu del grup municipal del PSC, Valeriano Pino.

La primera mesura està relacionada amb la via pública i proposa l’ampliació els metres de terrasses, sense cost addicional, per a disminuir l’aforament intern dels locals i respectar la distància de seguretat, sempre que l’espai disponible ho permeti. “”S’ha d’estudiar cada cas però és una mesura que ajudaria aquests establiments, que veuran reduïda de forma molt important la seva capacitat. Pot tenir una complexitat burocràtica, però en una situació com l’actual no podem dir no es pot fer. Hem d’innovar”, afirma Pino.

La segona està destinada tan a famílies, empreses i autònoms i demana que l’Ajuntament apliqui de forma automàtica, sense recàrrec no interessos, el fraccionament en tres períodes del rebut l’Impost de Bens Immobles (IBI) d’aquest exercici 2020. “Un rebut únic el mes d’agost per a les famílies que no ho tenen fraccionat pot ser molt complicat d’assumir per a moltes famílies i petits empresaris i autònoms i per això demanem aquesta mesura”, comenta Pino.

“Estem treballant més mesures socials amb la idea que siguin realistes per poder presentar-les en la junta de portaveus i consensuar-les amb el govern i altres grups. S’han de treballar ara, perquè poden tenir una complexitat burocràtica important. També creiem que cal una gran aposta per la cultura al carrer quan passi aquest confinament i aquí coincidim amb la regidoria de Cultura”, assenyala el portaveu socialista.

Foto: Valeriano Pino, portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Torredembarra. / CAROL CUBOTA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This