La Biblioteca fa una nova crida per recopilar fotografies i anècdotes de la Mestra Maria Antònia

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/4/2020

La Biblioteca Mestra Maria Antònia recorda a la població que estan  recopilant informació de la mestra que porta el seu nom. Així, tenint  en compte aquesta època de confinament i conscients de les hores que  han de passar a casa els vilatans, l’equip de la biblioteca fa una  crida a la participació de tots i, molt especialment d’aquelles  persones que disposin de fotografies o d’anècdotes perquè les puguin compartir en aquest any en què s’homenatja el cinquanta aniversari de la seva mort. Podeu fer arribar el vostre material a l’adreça de  correu: biblioteca@torredembarra.cat.

El passat 16 de març, aniversari de la Biblioteca Mestra Maria  Antonia, s’havia de realitzar la tertúlia a l’entorn de la mestra per  part d’exalumnes i altres persones que la van conèixer o que estan  interessades en la seva figura. La cita, posposada per l’estat  d’alarma, es durà a terme més endavant.

Mestra de diverses generacions de torrencs

Aquest 2020 es compleixen 50 anys de la mort en un accident de trànsit a la Gornal del Penedès de la mestra Maria Antònia i és per això que l’Ajuntament vol posar en valor la seva figura dedicant-li diferents actes durant els pròxims mesos. L’Any Mestra Maria Antònia servirà per recordar a una mestra que va arribar a Torredembarra el 1932 i que va ensenyar a diverses generacions de torrenques (i alguns torrencs) durant 36 anys, fins al 1968, quan va marxar al Vendrell per incorporar-se com a directora a l’Escola Àngel Guimerà.

Nascuda a Madrid, i després d’acabar magisteri a Segòvia, la mestra Maria Antònia es va incorporar en plena Segona República a l’escola pública de Torredembarra. Ràpidament va aprendre català per ensenyar-lo a les seves alumnes i, durant tota la seva carrera, va incentivar moltes noies joves perquè estudiessin. A més, va crear la primera biblioteca d’aula de la vila, fomentant la lectura entre els més joves. “Cal destacar el seu gran mèrit vocacional”, explicava el passat 2 de març la regidora d’Educació i Biblioteca, Maria Gual, durant la presentació de l’Any Mestra Maria Antònia, on també va afegir que “era una dona de conviccions republicanes que, en un període de manca de llibertats, aprofitava qualsevol escletxa que tenia”.

Foto: Presentació dels actes de commemoració de l’Any Mestra Maria Antònia. / ANNA F. – AJ. TORREDEMBARRA

.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This