Torredembarra mantindrà tancats els horts ecològics per a jubilats de Cal Dània

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/4/2020

Ha pesat més el fet de trobar-se davant d’un grup de risc que l’ampliació de supòsits per a desplaçaments als horts com a conseqüència de l’anunci fet per la Generalitat aquest diumenge passat. L’Ajuntament de  Torredembarra manté el tancament de Cal Dània, la finca de propietat municipal on es troben  ubicats els horts ecològics per a persones jubilades en aquest  municipi, en vigor del dia 24 de març.  Actualment, hi ha  57 horts, unes parcel·les de 50-60 m2 destinades al conreu ecològic, 35 de les quals estan ocupades per  persones jubilades amb una mitjana d’edat de 76 anys.

Des d’un principi s’ha valorat si es podia permetre el desplaçament amb l’argument de l’autoabastiment, però aquesta opció ha estat  finalment descartada atès que la majoria de persones que es  desplaçarien són grans, sent aquest el grup de més risc enfront la  COVID19. Tampoc es podria garantir impedir l’afluència massiva, la  qual cosa podria afavorir el contagi social. El propi Departament  d’Interior de la Generalitat indica que el desplaçament a l’hort es pot realitzar si és un hort del que cullen productes necessaris per a  la subsistència que és el que podria succeir en el cas que els horts  fossin socials i destinats a persones amb greus mancances econòmiques.

Es proposarà  l’eliminació de la taxa anual corresponent a l’any 2020

Entenent, però, que els horts serveixen per a l’autoconsum de persones  que per la seva condició de jubilades són també d’un grup social més  desfavorit econòmicament, la Regidoria de Sostenibilitat proposarà  l’eliminació de la taxa anual corresponent a l’any 2020 i que paga  cada persona usuària dels horts per al seu manteniment.

La Regidoria ha posat a disposició de totes les persones adjudicatàries dels horts el telèfon de l’operari de brigada ambiental  encarregat del manteniment dels mateixos. Cas que s’hagi de realitzar  alguna collita, regar l’hort o dur a terme alguna tasca de manteniment  imprescindible per a la seva subsistència, l’operari de brigada durà a  terme l’esmentada tasca i, si s’escau, portarà fins a l’habitatge del  propietari de l’hort la collida realitzada.

Foto: Una imatge dels horts ecològics de Cal Dània. / RIUGAIÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This