L’ANC de Torredembarra distribuirà 3.000 mascaretes dins la campanya #1MiliódeMascaretes

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/4/2020

L’assemblea local de Torredembarra de l’ANC col·labora en la campanya #1MiliódeMascaretes per assolir aquest repte, i ha començat aquest dilluns 6 d’abril la distribució de mascaretes d’ús no sanitari en quatre punts de la vila. D’aquesta manera totes les persones que en necessiten les podran aconseguir i ajudar els hospitals catalans en la recerca i el material sanitari per a lluitar contra la COVID-19.

Se’n distribuirà un miler a partir d’avui però més endavant se’n repartiran 2.000 més. Els punts de distribució proporcionaran dues mascaretes per persona, de forma gratuïta, però es demana als usuaris que visitin la pàgina web http://1miliodemascaretes.cat per saber com poden contribuir econòmicament a ajudar els hospitals de Catalunya.

Aquestes mascaretes són un material de protecció complementari, però no són aptes per a ús sanitari. Estan elaborades en cotó 100%, de 220 grams, i han estat sotmeses a un tractament hidròfug que les fa més efectives. Abans d’utilitzar-les, cal rentar-les amb sabó i aigua a més de 60 graus, i repetir el rentat cada vegada que s’usin. El tractament resisteix fins a 30 rentades, a partir de les quals les mascaretes deixen de tenir vida útil. Gran part de la transmissió del virus es produeix quan ens toquem ulls, boca o nas. Per això és molt important rentar-se bé i sovint les mans, i minimitzar les relacions socials.

En la costura de les mascaretes, a partir de materials que ha facilitat l’Assemblea Nacional Catalana, hi han participat de forma voluntària nombroses persones de diverses sensibilitats polítiques i que en molts casos no són sòcies de l’Assemblea.

Els quatre punts de distribució són els següents:

Peixateria Magrinyà, Pl. Josep Valls Ivern, Baix a Mar.

Estanc Torredembarra, Avgda. Catalunya, 2.

Llibreria Miquel, Pere Badia, 43.

Ca l’Aurèlia, Alt de Sant Pere, 30.

Foto: L’ANC de Torredembarra ha previst repartir 3.000 mascaretes en quatre punts de distribució. / ANC TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This