Catalunya necessita urgentment personal per a atendre els majors en les residències pel coronavirus

REDACCIÓ AMIC – Barcelona, 6/4/2020

El Departament d’Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat – o bé els que no tinguin titulació però sí voluntat de col·laborar en la seva cura- perquè, davant la situació d’emergència, es dirigeixin a ells per a reforçar els equips que treballen en les residències. No és el cas, però, de la Residència Pere Badia de Torredembarra, que no ha registrat fins ara cap cas de Covid-19 i té el 100% de la plantilla activa.

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents en aquests centres. Segons xifres d’aquest passat dijous, 3.702 dels més de 75.000, que representa el 5%, estan aïllats o tenen símptomes de COVID 19. Segons el secretari d’Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “la principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”.

Totes aquelles persones interessades es poden enviar el seu currículum a rrhh.covid.tsf@gencat.cat o bé en la pàgina web del Servei Català d’Ocupació (SOC), en la borsa de treball del SOC.

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció dels majors. Per això, aquelles persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè estiguin preparats per a això.

A aquesta crida d’urgència de la Generalitat s’ha sumat l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) que afirma que “necessita incorporar a treballar” de manera immediata a persones, amb titulació o sense ella, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya però especialment en la zona de Barcelona.

Per a acollir a aquests treballadors i treballadors en els dies laborables, s’han condicionat hotels prop de les residències. L’associació també ha posat un correu electrònic on enviar els currículums ocupacio@acra.cat.

Foto: AMIC

Hemeroteca

Tweets recents

Share This