L’Arxiu Municipal demana a la ciutadania fotos, vídeos i textos del confinament a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 31/03/2020

L’Arxiu Municipal de Torredembarra ha fet una crida a la ciutadania a que enviïn fotografies, petits vídeos  o textos amb vivències i reflexions, sobre com viuen aquest moment de  confinament generalitzat a causa del Covid-19 que estem vivint. Les persones que hi vulguin  col·laborar, poden fer una petita presentació personal, les seves  dades seran guardades amb cura. Els enviaments s’han de fer a arxiu@torredembarra.cat.

La idea sorgeix de l’arxivera municipal, la Núria Canyelles, i d’una vivència personal: mirant el Canal Super-3 amb les seves filles va veure que demanaven als nens i nenes que enviessin imatges i vídeos del que feien durant el confinament. “I per què no podem adaptar-ho a tota la població? Estem vivint un moment històric a causa pandèmia de la Covid-19 que ho recordarem sempre i també en la memòria col·lectiva de la vila amb aquest material documental”, reflexiona Canyelles.

Va comentar la idea ja la setmana passada a la regidora de la seva àrea, Núria Batet, que ho va veure amb molts bons ulls. S’ha tardat uns dies a posar en marxa per motius tècnics, ja que l’arxivera torrenca es troba confinada al seu domicili i s’han hagut de superar problemes tècnics per poder emmagatzemar els documents digitals que arribaran. “El que farem ara és rebre i emmagatzemar els documents i en el futur, quan decidim que fer-ne, ja demanarem els permisos als autors i farem els processos que calguin”, explica Canyelles.

Per aquest  motiu, es demana a la ciutadania que enviï Interessa només la realitat personal, no pas  els missatges, bromes i correus genèrics.

Foto: Núria Canyelles, dreta, a l’Arxiu Municipal de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Fes-te subscriptor i dona suport al periodisme local i independentRebràs el diari al teu domicili i formaràs part d'una comunitat

Per què haig de fer-me subscriptor/a?

Per donar suport a un projecte periodístic de proximitat i de qualitat.
Per aprofitar una sèrie d’avantatges en l’accés a continguts informatius.
Per poder participar en actes exclusius i aconseguir ofertes en comerços i serveis.
Per formar part d’una comunitat.

A què em dóna dret la subscripció?

Rebre cada número en paper al teu domicili i descarregar-se el PDF de la revista.
Accedir uns dies abans als principals continguts de la revista.
Recepció d’un mailing periòdic.
Participació a actes exclusius per a subscriptors/res.
Ofertes comercials i promocions.

Share This