Jordi Suñé, cançons per alleugerir el confinament

JORDI SALVAT – Torredembarra, 17/03/2020

Des del primer diumenge de confinament, 15 de març, els torrencs i torrenques que viuen al voltant del carrer Eduard Benot  i tothom que es connecti a través de Facebook han tingut una cita musical cada vespre a partir de les nou. El músic torrenc Jordi Suñé ha interpreta quatre o cinc cançons i també han pogut parlar de música i llibres amb els seus seguidors a la xarxa. Ja ha cantat temes dels seus grups Julivert i Tres, però també cançons de José Antonio Labordeta, Paco Ibáñez, els Beatles o populars basques.

El darrer concert diari ha estat aquest darrer dissabte, 21 de març, i Suñé ha anunciat que aquests concerts seran a partir d’ara setmanals, el divendres a les nou del vespre.

“M’ho van proposar dissabte la Núria Márquez, de Creixell, i la meva germana Esther. Diumenge ho vam debatre a la xarxa i em vaig engrescar. El diumenge al vespre em vaig instal·lar amb la meva guitarra al terrat i vaig fer el primer concert. Va ser molt maco perquè podia escoltar com veïns i veïnes del voltant cantaven. A Facebook van arribar a haver 160 persones seguint el concert. Vam parlar de música i també de llibres. És una teràpia per a tots en uns dies tan complicats com els que estem vivint a causa de l’epidèmia i el confinament”, explica Suñé.

El vídeo de diumenge emès a través de Facebook Live el va deixar penjat al seu perfil i ja acumula més de 1.400 reproduccions. A causa del mal temps, dilluns va haver de tocar des del seu despatx, però si el temps acompanya ho farà sempre des del terrat, per poder interaccionar amb els veïns dels carrers propers. “A través de Facebook m’han seguit gent de Torredembarra, de pobles del Baix Gaià però també des d’altres països”, comenta. Dilluns vam poder escoltar-lo cantar i parlar en anglès.

La idea del músic torrenc és seguir cantant cada vespre mentre duri el confinament a causa del COVID-19. Això ho haurà de compaginar amb la seva feina de mestre de música, ja que aquesta setmana començarà a enviar deures als seus alumnes del Molí de Vent, alguns dels quals són els fans número u d’aquests singulars concerts. S’ha posat una condició, que és no repetir cançons i ja es prepara per cantar en idiomes com l’occità o fer algun revival de grups on tocava els anys noranta.

Podeu seguir els concerts a través del compte de Facebook d’en Jordi Suñé

Hemeroteca

Tweets recents

Share This