Activitats per fer amb els nens durant el confinament a casa

ALBA MARTOS / AMIC – 21/03/2020 

La situació que tots estem vivint no és gens fàcil i menys si tens nens petits a casa. El confinament a causa de la crisi del coronavirus acaba de començar, així que hem de ser positius i prendre’ns aquesta circumstància com una oportunitat per gaudir dels més petits i realitzar activitats divertides. La nostra recomanació és que tinguis una dosis de paciència i imaginació. Has d’intentar no endollar-los a la televisió o als videojocs molta estona, encara que sigui l’opció més fàcil. Nosaltres et donem algunes idees per ajudar-te:

Activitats per estimular la creativitat

Hi ha moltes activitats que ajuden a estimular la creativitat i la imaginació sense pantalles: pintar, dibuixar, jugar amb plastilina, realitzar treballs manuals, fer un collage…

Classes de cuina

A pràcticament tots els nens els hi agrada ajudar als pares a cuinar i sentir-se grans, així que cuinar junts pot ser una activitat idònia per fer conjuntament amb els teus fills. A més, pots aprofitar per fer les tasques de la llar d’una forma més amena a la vegada qui pots ensenyar els teus fills la importància de la bona alimentació per a la salut.

Fomentar la lectura i l’escriptura

La lectura és un dels hàbits que sens dubte hem d’ensenyar als nens des de primerenca edat. Aquests dies que es troben sense activitat escolar és molt important continuar exercitant la ment i pautar algunes rutines i hàbits.

És una activitat que pot variar segons l’edat dels nens, des d’explicar contes fins a intentar crear un relat.

Realitzar esport

Una altra activitat divertida i saludable per fer conjuntament amb els teus fills és realitzar esports. A la xarxa pots trobar diversitat de propostes per escollir la que més us agradi: classes de ball, de ioga, fitness…

Activitats artístiques

Un altre tipus d’activitats que poden ser molt divertides per a tota la família són aquelles que treuen l’artista que tots portem a través de la música i l’actuació.

Una idea molt divertida pot ser agafar un guió d’alguna obra de teatre per nens i assajar-la a casa, també pots improvisar un karaoke o realitzar concursos de balls, disfresses, talents, mascares, etc.

Foto: AMIC

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This