El dia que Torredembarra va baixar el ritme i va registrar el primer cas de coronavirus (en aquest ordre)

JORDI SALVAT – Torredembarra, 12/03/2020

Dijous 12 de març passarà a la història com el dia d’un primer punt d’inflexió a Torredembarra i el Baix Gaià en l’epidèmia del coronavirus. Durant el matí, l’Ajuntament de Torredembarra ha acordat una sèrie de  mesures dràstiques per la prevenció i control de la infecció del COVID 19, d’acord amb la resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya del dia anterior.

Una de les mesures és el tancament d’equipaments i suspensió de les activitats que s’hi realitzen a la Llar Municipal de Jubilats, Escola de Música, Escola d’Adults, Centre Capicua, Biblioplatja, Espai Jove, Equipaments esportius, Casal Municipal, Espai Cultural Sala del Mar i Cal Maiam. També s’han suspès els actes amb més de 1.000 participants, com la Jornada dels Ranxets, que s’havia de celebrar el 22 de març i el Mercadet dels dimarts.

Per altra banda, s’han restringit activitats, com la Biblioteca Municipal Mestra Maria Antònia, que només s’ofereix servei de préstec i retorns i no es pot fer ús de les instal·lacions. Les llars d’infants municipals tancaran a partir de divendres, 13 de març, d’acord amb la decisió del Govern de la Generalitat de tancar centres educatius un mínim de 14 dies. Aquestes mesures s’adopten entre el 12 i el 27 de març, tenint en compte que s’adaptaran segons l’evolució de la pandèmia.

Des del consistori torrenc es recomana a la població seguir els canals oficials d’informació i es recorda que molts tràmits amb l’Ajuntament es poden dur a terme a través de la seu electrònica. En cas de necessitat, per evitar desplaçaments, es valorarà la possibilitat de suspendre terminis administratius.

La resta de poblacions del Baix Gaià han pres decisions molt semblants a les de Torredembarra i, a partir d’aquest divendres, el ritme de la vida en aquest racó del món baixarà uns graus, però tot indica que la setmana vinent o l’altra encara podria baixar més amb el tancament forçat de comerços i altres establiments o el confinament als domicilis.

Un infectat de coronavirus de 26 anys

A primera hora de la tarda d’aquest dijous, la  Generalitat de Catalunya informava que entre els dos nous infectats per coronavirus a la demarcació de Tarragona hi ha un jove de 26 anys, que ha donat positiu i rep atenció mèdica. Es troba en estat lleu i està controlada la cadena de transmissió. A tota la demarcació tarragonina hi ha ara set infectats per coronavirus.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This