Diumenge de coronavirus a Torredembarra: quan la notícia és que no hi ha notícia

JORDI SALVAT – Torredembarra, 09/03/2020

Els telèfons mòbils de molts torrencs i torrenques treien fum aquest diumenge a la tarda. En els grups de whatsapp s’escampava el rumor que s’havia detectat un cas de coronavirus al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Torredembarra. El servei de missatgeria instantània és un terreny adobat per crear situacions d’alarma i la majoria de cops infundades. I així va ser.

Què va passar al CAP de Torredembarra? Una d’aquelles situacions que malauradament succeeixen en centres de salut, encara que siguin de primària: a primera hora de la tarda va morir una dona d’edat avançada que havia acudit amb problemes de salut al CAP torrenc. Tots els indicis apuntaven que el malaguanyat cas no tenia el cap relació amb el COVID-19, però que els serveis sanitaris van activar els protocols pertinents per prudència. Es va desallotjar i tancar el CAP de Torredembarra i es va procedir a la seva desinfecció i neteja de les instal·lacions. Accions rutinàries que es converteixen en excepcional i aquesta excepció porta a l’alarmisme.

Després d’unes hores d’incertesa, els serveis territorials de Salut al Camp de Tarragona van comunicar el resultat: les proves realitzades han donat negatiu i, per tant, el decés no té cap relació amb aquesta epidèmia. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha confirmat aquest dilluns pel matí en una entrevista a Ona la Torre que les proves havien resultat negatives i va fer una crida a la calma.

Aquest cop ha estat una falsa alarma, però, seguint l’actualitat dels darrers dies, tot indica que tard o aviat tindrem algun cas de coronavirus a Torredembarra i/o al Baix Gaià. Estem preparats per assumir-ho? Amb les mesures impulsades des del Govern estatal, tot indica que l’epidèmia del coronavirus COVID-19 ha fer un salt pel que fa a la seva propagació i al cap tenim les imatges dels carrers i places buits a la Xina i Itàlia. Es repetiran els propers dies als nostres municipis. Com gestionarem hipotètics tancaments d’escoles i centres laborals. Sabrem respectar les mesures de confinament, cada cop més draconianes? Entrem en una crisi sanitària sense precedents en la societat tecnològica actual, que es podria convertir també en econòmica i també social. Estem en un territori desconegut i l’ésser humà, animal de costums, no ens hi trobem bé.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This