Nou pas endavant per transformar el pàrquing del carrer Lleida en un pulmó verd al centre de la Torre

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/02/2020

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va avançar en l’entrevista que li vam fer el mes de novembre que una de les inversions d’aquest 2020 seria la conversió del pàrquing del carrer Lleida en un pulmó verd. L’Ajuntament ha fer el primer pas i ja tret a licitació la contractació de les obres del projecte d’urbanització de la zona verda del carrer de Lleida, en una superfície total de 3.062,36 m2 per un pressupost de 386.864,89 € (IVA inclòs) i un termini d’execució de tres mesos. L’objectiu d’aquesta actuació és la creació d’un nou pulmó verd dins del nucli urbà de Torredembarra.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que a més d’aquest pulmó verd en un nucli urbà amb molta edificació residencial, es comptarà amb un nou espai públic d’esbarjo per a persones de totes les edats així com d’animals de companyia. La zona comptarà amb jocs infantils, equipaments de fitness, petanca, zona d’esbarjo per a gossos i escenari per a espectacles i actuacions de petit format.

A banda de l’estructura general del parc, cal destacar la vegetació proposada ja que es vol dotar la zona d’una vegetació exclusivament mediterrània i amb més concreció de l’àrea del Baix Gaià, combinant arbrat, planta arbustiva, aromàtica i trepadora. Es preveu que en un futur es pugui complementar amb un projecte de senyalística i informació de cadascuna de les espècies plantades perquè pugui convertir-se en un espai formatiu sobre la vegetació autòctona.

Aquesta actuació ve donada perquè la qualificació urbanística de l’espai és de parcs i jardins, però en aquests moments una part està destinada a aparcament de vehicles. Ara s’ocuparà tota la superfície com a zona verda, creant un nou pulmó real al mig del nucli urbà ja construït.

El projecte d’urbanització de la zona verda del carrer de Lleida compta amb una subvenció de 147.000 € de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2019. El termini de presentació d’ofertes, per sobre digital, en el marc del procés de licitació de les obres finalitza el pròxim 18 de març, a les 14 hores.

Foto: Una imatge de l’actual pàrquing del carrer Lleida. / ANNA F. – AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This