L’Ajuntament avalua en uns 15.000 euros els danys pel pas del Temporal ‘Gloria’

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/02/2020

El pas del Temporal ‘Gloria’ per Torredembarra el passat mes de gener va causar un elevat nombre de danys, sobretot a la façana marítima, i la Regidoria de Via Pública i Manteniment estava acabant d’avaluar el cost dels treballs de recuperació en el tancament d’aquesta edició a través dels informes dels tècnics municipals, però la xifra se situarà al voltant dels 15.000 euros. L’elevat nombre d’hores laborals de la brigada municipal, els treballs de reparació de la carpa de la piscina municipal i de l’enllumenat i càmeres de vigilància en la via pública representen la major part d’aquesta despesa extraordinària.

La majoria d’habitants de Baix a Mar, fins i tot els més grans, mai havien vist un temporal tan violent com el Gloria. El fort onatge combinat amb la gran quantitat de pluja i les fortes ratxes de vent de més de 70 km/h ha fet que l’aigua envaís no només el passeig sinó els carrers de segona línia de mar i causés estralls entre els establiments de restauració de la façana costanera, que van quedar inundats i amb el mobiliari afectat. Tones i tones de sorra es van acumular al passeig marítim i altres espais de Baix a mar.

El sistema dunar de Muntanyans aguanta el cop

Almenys no totes les notícies sobre el pas del Temporal ‘Gloria’ per Torredembarra han estat negatives. Les mesures de protecció dunar que ja es van iniciar fa quinze anys a l’Espai Natural dels Muntanyans han estat cabdals perquè els efectes del temporal Glòria no hagin estat devastadors. El fet que es protegís la primera línia dunar amb la instal·lació de pals i cordes, a uns cinc metres direcció mar, ha fet que durant tots aquest anys la zona dunar creixés i els metres cúbics de sorra que s’han perdut amb l’actual temporal no han comportat una pèrdua irreparable. Per tant, no caldrà dur a terme cap regeneració ni aportació de sorra.

D’altra banda, i pel que fa a la nombrosa corretjola que ha portat el temporal al llarg de tota la façana marítima de Torredembarra, la Regidoria de Via Pública i Manteniment ha informat que no es traurà la que s’ha dipositat damunt la platja, precisament per l’efecte beneficiós que té aquesta planta per ajudar a la fixació de la sorra.

El mar també es va emportar molta sorra -en alguns trams tota- de les platges del Baix Gaià, des de Roda de Berà a la Móra. També es van produir problemes amb el subministrament elèctric en diversos punts, com Altafulla i Torredembarra i es van haver de tallar carreteres com la T-210 a la Pobla de Montornès.

Foto: TDB ACTUALITAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This