El nou Home dels Nassos arribarà aquest any a Torredembarra en barca i anirà en tàndem

REDACCIÓ

Fa uns anys que Torredembarra va recuperar la tradició de l’Home dels Nassos i aquest personatge protagonista del darrer dia de l’any arribarà enguany amb moltes novetats: ho farà en barca al Port de Torredembarra, es desplaçarà en tàndem i amb una màscara nova. I és que la nova màscara de l’Home dels Nassos s’inspira en un torrenc il·lustre: el polifacètic artista Pere Romeu, conegut sobretot per ser promotor i ànima de Els Quatre Gats,  el mític establiment que es va convertir en l’epicentre de la bohèmia modernista barcelonina entre els anys 1897-1903.

Recordem que Torredembarra va recuperar fa poc anys la tradició de l’Home dels Nassos gràcies als Grallers de la Torre i l’Associació del Balls Populars. Va ser a partir d’una màscara originària de la localitat alemanya de Lorrack. Però el nucli impulsor de la iniciativa, format per Raúl Flores, Moisès Díaz i Ramon Ferré, van pensar fa uns mesos en fer un Home dels Nassos més torrenc i es van inspirar en el retrat de Pere Romeu que va fer seu gran amic i també descendent d’indians torrencs, Ramon Casas, i que es podia veure a Els Quatre Gats. Van contactar amb el dibuixant Valentí Domènech, establert a Torredembarra i que va treballar molts anys per la Disney. Ell va ser l’encarregat del disseny de la màscara, que ha construït un artesà de Lorrack.

Com veure l’Home dels Nassos?

El nou Home dels Nassos es podrà veure, com ha de ser, aquest proper dimarts 31 de desembre. Arribarà a les 11:00 hores al port, a bord de la barca Pepeta. Tot seguit pujarà dalt un tàndem pel Passeig Marítim fins a Baix a Mar on repartirà caramels.  A les 11.45 hores , passarà per soterrani Baix a Mar, enfilarà cap a dalt la Torre pels carrers Pescadors, Pompeu Fabra, Pere Badia i plaça Mossèn Joaquim Boronat. A les 12: 00hores a peu sortirà de plaça Mossèn Joaquim Boronat fins la plaça de la Vila. Allí, a les 12.30 hores, hi haurà parlaments i agraïments a tots els col·laboradors que han fet possible la nova imatge de l’Home dels Nassos. L’acte està organitzat per la Regidoria de Cultura i Grallers de la Torre.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This