Torredembarra tindrà dos nous gegants la propera Festa Major

REDACCIÓ

L’Associació de Ball de Gegants de Torredembarra impulsa una campanya de subscripció popular per construir dos nous gegants, que volen presentar la propera Festa Major de Santa Rosalia. Aquests nous gegants s’inspiraran en dos personatges indians de la Torre. “La voluntat de l’Associació Ball de Gegants de Torredembarra és que durant la Festa de Santa Rosalia del 2020 poguem celebrar el 62è Aniversari dels actuals Gegants Torrencs, en Joan i la Rosalia, amb una nova parella de Gegants Indians significatius de la història de la nostra vila”, explica Laia Sotoca, secretària de l’entitat gegantera torrenca. La idea la van començar a gestar fa cinc anys, quan es va crear Associació Ball de Gegants de Torredembarra com a entitat independent.

“El que ha costat més ha estat trobar una dona indiana, que tingués entitat per ella mateixa i no fos la dona, filla o germana d’un indià famós. El gegant masculí ha estat més fàcil”, reconeix Sotoca, amb l’assessorament de diverses persones coneixedores del passat indià torrenc. La seva identitat es mantindrà en secret fins a la seva presentació. La regidora de Cultura i de Patrimoni, Núria Batet, agraeix a l’entitat aquesta iniciativa, ressalta la importància dels gegants en el seguici popular de la vila i manifesta que els nous gegants indians seran singulars de Torredembarra.

L’entitat impulsa tres línies per aconseguir aquest finançament per al projecte dels nous gegants: comerços i empreses, donacions de particulars i subvencions públiques. El nom de persones que a títol personal facin donacions sortiran publicats en un llibret que s’editarà i distribuirà el dia de la presentació del gegants i, a més, si la donació és de 100 euros o més podran tenir brodat el seu nom a les enagües de la nova geganta. Les empreses i administracions que han col·laborat també sortiran en el llibret. A nivell de ciutadania, es farà una campanya de recollida de donacions. El primer dia serà durant la Fira de Nadal, el proper 14 de desembre. Aquell diaa també es posaran a la venda diversos productes de marxandatge, en especial un puzle de 100 peces dels nostres gegants, edició limitada. Per a informar de la campanya, es farà una bustiada d’unes 8.000 butlletes per tot el municipi amb la informació de la campanya de donacions.

El pressupost de construcció dels dos gegants se situarà al voltant dels 20.000 euros. L’objectiu és entre els mes de gener i febrer disposar d’un mínim del 80% del pressupost per poder encarregar la construcció dels gegants a la constructora tarragonina Àngels Cantos, amb molta experiència en aquest tipus de figures. La darrera van ser les rèpliques petites dels Gegants el Cos del Bou. De la confecció dels vestitts se n’encarregarà El Barato de Reus. Tot aquest procés es portarà en secret i fins la Festa Major de Santa Rosalia 2020 no es donarà a conèixer el disseny final. A partir de l’any 2020, els gegants actuals, el Joan i la Rosalia quedarien reservats per als actes locals més solemnes a causa del seu mal estat de conservació i la nova parella seria qui els acompanyaria i també la que faria les sortides fora de la vila.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This