Un total de 23 restaurants participen a les Rutes Baix Gaià Experiences amb calçots i carxofes

 REDACCIÓ – Torredembarra, 28/1/2025

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Raventós Codorniu ha presentat aquest dimarts, 28 de gener, l’experiència Calçots i Carxofes que es celebrarà de l’1 de febrer al 30 de març a diverses poblacions del Baix Gaià.

Fins a 23 restaurants serviran menús i racions amb el calçot i la carxofa com a protagonista, acompanyades de vins i caves Raventós Codorniu, amb l’objectiu que l’experiència gastronòmica siguin un reclam per potenciar el sector fora de temporada així, com per descobrir nous restaurants, tant de costa com d’interior.

Els restaurants participants són 12 de Torredembarra, 6 d’Altafulla, 3 de Tarragona, 2 del Catllar i 1 de la Pobla de Montornès: Restaurant Les Bruixes De Burriac, Maritime Beach Club Altafulla, Mar Salada, Rustic Food Altafulla, Cooperativa Elena, Restaurante Centre Hipic El Catllar, La Cassoleta D’arròs, Brisa Restaurant, El Trull 4 Brasas, Restaurant Flamingo Golf Costa Daurada, Restaurant Oxid, 4makis Torredembarra, 4latas Baix A Mar, La Xeriueta, Restaurant Cal Silver, Pepito Bravo, Bar Cervecería La Brava, El Raco De La Paella, Ristorante Pizzeria Lina, Restaurant El Cirerer, Restaurant El Capitan, 4latas Torredembarra, La Ona Livorno

Durant la presentació, la regidora de Turisme i Comerç de Torredembarra, Jovita Baltasar ha obert l’acte celebrant “La gran diversitat de productes que conformen la nostra cuina i els grans professionals que hi ha al capdavant del nostre territori”. Baltasar ha posat en valor el segon lloc aconseguit diumenge passat pel pagès torrenc Dani Rovira en el 37è Concurs de cultivadors de calçots celebrat a Valls durant la Gran Festa de la Calçotada.

El president de l’AEH Baix Gaià, Jorge Piera, ha volgut agrair “el recolzament institucional, que creix any rere any, així com el de les empreses patrocinadores” i remarcar un dels objectius principals de la iniciativa: “Donar a conèixer tot el Baix Gaià, també el seu interior i seguir treballant tot junts, perquè és la manera d’aconseguir els objectius”. “Els restauradors ens hem de veure com a companys i no com a rivals. La unió fa la força”, ha afirmat Piera, que ha fet una crida a entrar a la junta de l’associació. Per últim, Carlos Antonio Ferré, representant de Raventós Codorniu ha destacat “La enorme importància de la feina que fem plegats: fer gaudir a la gent”

Aquest any, com a novetat, l’organització farà un sorteig setmanal, de l’1 de febrer al 30 de març, de setze places en total pel curs de calçots i carxofes que el xef Àlex Segú realitzarà el mes d’abril. Per participar-hi, cal seguir el compte d’Instagram @rutesbaixgaia i comentar la publicació del sorteig, mencionant la persona amb qui es vol fer el curs. Els menús i degustacions es podran consultar al Facebook i Instagram @rutesbaixgaia i a la web.

Foto: Foto de família dels participants d’aquesta nova iniciativa gastronòmica. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This