Creixell.Crims celebra la seva 3a edició el 12 i 13 de juliol amb diverses novetats

REDACCIÓ – Creixell, 19/6/2024

Un espectacle de dansa inaugural, l’increment de la dotació econòmica del Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell fins a 3.000 euros o l’augment a tres categories -1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO i Baixillerat- del Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena són les principals novetats del tercer Creixell-Crims Festival de Novel·la Criminal en Català, que se celebrarà els propers 12 i 13 de juliol al municipi creixellenc amb “Justícia i crim” com a temàtica. El Torredembarra Actualitat és un dels patrocinadors del Festival Creixell.Crims i publicarà les obres guanyadores del Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena.

Serà, com ha dit en la presentació del Festival aquest dimecres, 19 de juny, la directora del Creixell-Crims, Raquel Gámez-Serrano, la culminació de mesos d’activitats prèvies, des del març passat. “Enguany també tenim novetats, continuant amb la línia d’expandir-nos i consolidar-nos com el festival literari referent del Camp de Tarragona, amb especial interès al Baix Gaià, com a comarca natural”, ha afirmat,

Així mateix, ha destacat l’assistència confirmada d’Andreu Martín que vindrà a presentar la seva darrera novel·la Allò que només passa als altres i que serà homenejat a l’acte d’inauguració”. En total, una quinzena d’autors assistiran al festival., destacant l’aposta pels escriptors del territori. I és que, com comenta Gámez-Serrano, tots els autors i autores que se’ls ha ofert han volgut assistir al certamen literari. També ha avançat que hi ha molt nivell en els originals que s’han presentat al Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell i està convençuda que no quedarà desert com l’any passat, una circumstància que els va saber molt greu al jurat i l’organització.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Creixell, Monterrat Muñoz, ha afirmat que “poder organitzar per tercer any consecutiu un Festival literari d’aquestes característiques representa per a Creixell una aposta clara i contundent per la cultura.” “Pretenem fer arribar la literatura i la difusió de la lectura als nostres habitants i a tots els visitants que ben segur tindrem a Creixell durant els dies del Festival. Donar suport  a la cultura i els nostres escriptors i escriptores és vital si volem construir una societat crítica i empoderada”, ha afegit.

Per la seva banda, l’organitzadora i directora de la Biblioteca de Creixell, Maribel Pérez Fontanillas ha volgut destacar la participació ciutadana en el Festival: “Des de l’organització sempre hem considerat indispensable aquesta implicació de la població de Creixell i les seves entitats i associacions”.

El cartell d’enguany és obra del jove dissenyador local Marc Novoa, que durant la presentació ha explicat que s’ha inspirat en el mon dels gàngsters pel personatges que el protagonitza, amb un revòlver en una mà i la balança símbol de la Justícia, a l’altra. En els fons destaca el campanar de Creixell i també la zona de platja. “La primera proposta que ens va fer ens va encantar”, admetia la directora.

El Festival Creixell.Crims se celebra al municipi de Creixell, organitzat per l’Ajuntament de Creixell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Institució de les Lletres Catalanes i altres entitats del Camp de Tarragona, comissariat per l’escriptora Raquel Gámez-Serrano. Els seus objectius són fomentar la lectura de la novel·la criminal en català entre la població, difondre l’obra dels escriptors de gènere criminal i proporcionar un espai d’interacció entre autors i lectors així com editors i altres agents vinculats a la literatura.

 

Programa

 

Divendres 12 vespre

Al Casal Municipal. Av. del Dr. Pujol, 15 A Cal Cabaler. C/ Sant Jaume, 4. Sala de vidre.

19.00 h. INAUGURACIÓ: parlaments de les autoritats.

19.20 h. Actuació d’Albert Abelló, pianista.

19.25 h. Lliurament del II Premi al millor aparador criminal amb el lema: La justícia i el crim.

19.35 h. Actuació de Dansa. Professora i coreògrafa, Creu Álvarez.

19.45 h. Lliurament del II Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena: tres categories.

20.10 h. Lliurament del III Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell.

20.25 h. Homenatge a l’escriptor Andreu Martín.

20.30 h. Conversa amb Andreu Martín i el director de la col·lecció crims.cat, Àlex Martín Escribà.

21.00 h. Lliurament del II Premi Trajectòria.

 

Dissabte 13 matí

11.00 h. Taula rodona “Home petit, gran món”. Amb Àlex Martín Escribà, Gemma Pasqual i Pau Juvillà. Modera: Raquel Gámez-Serrano. 11.50 h. Signatures d’autors.

12.00 h. Taula rodona “Jutge i part”. Amb Marc Pastor, Fàtima Llambrich i Maribel Torres. Modera: Raquel Gámez-Serrano. 12.50 h. Signatures d’autors.

13.00 h. Taula rodona “Matar un rossinyol”. Amb Xavier Aliaga i Cristina Fornós. Modera: Anna Maria Villalonga. 13.50 h. Signatures d’autors.

14.30 h. Dinar amb els autors a la cafeteria AQUA. Per assistir-hi cal reserva prèvia al tel. 607871054. Preu: 15 €.

 

Dissabte 13 tarda

A la Biblioteca de Creixell. Av. Navarra, s/n.

17.00 h. Taula rodona “El jutge i el seu botxí”. Amb Emili Bayo, Núria Martínez i Joaquim Micó. Modera: Mònica Socías. 17.50 h. Signatures d’autors.

18.00 h. Taula rodona “Anatomia d’un assassinat”. Amb Jordi de Manuel i Ferran Grau. Modera: Raquel Gámez-Serrano. 18.50 h. Signatures d’autors.

19.00 h. “Un judici de pedra”. María Solar conversa amb Raquel Gámez-Serrano. 19.50 h. Signatures de llibres.

20.00 h. Servei de bar Ball de Diables de Creixell.

21.00 h. CONCERT DE “JULIVERT”.

21.15 h. Còctel i aperitiu. Actuació musical i cloenda.

Foto: D’esquerra a dreta, l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz; l’autor del cartell, Marc Novoa; l’organitzadora i directora de la Biblioteca de Creixell, Maribel Pérez Fontanillas; i la directora del Creixell.Crims, Raquel Gámez-Serrano. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This