Inaugurada l’Exposició de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona i es podrà visitar fins el 25 d’agost

REDACCIÓ – Tarragona, 4/7/2024

El Refugi 1 (Sala 2) del Moll de Costa del Port de Tarragona acull, entre el 4 de juliol i el 25 d’agost de 2024, l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies presentades a la XXXVI edició (2023) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

Marta Bonillo, vicepresidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Xavier Fähndrich, director de comunicació del Port de Tarragona, Francisco Montoya, responsable de relacions amb l’entorn del complex industrial de Repsol a Tarragona, i Joel Ramírez, regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Torredembarra, han inaugurat aquest dijous aquesta mostra, que aplega 37 imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Alba Mariné, Alba Rodríguez, Anna López Figueras, Ariadna Escoda, Àngel Ullate, Carles Esporrín, David Oliete, Jordi Borràs, Laia Solanellas i Oriol Lleonart.

La voluntat de l’exposició, produïda pel Port de Tarragona, és fomentar la consciència social i promoure el valor del fotoperiodisme compromès i la seva capacitat per atraure l’atenció sobre temes importants. En aquest sentit, les instantànies exposades, totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona, són testimonis gràfics de fets, esdeveniments i tradicions que construeixen la nostra història recent.

Així, les fotografies ens apropen a alguns dels fets més mediàtics ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, com ara les conseqüències del canvi climàtic, amb llargs episodis de sequera combinats amb forts aiguats, el Concurs de Castells o les eleccions municipals del 28 de maig de 2023.

Entre aquestes fotografies es troba “Fluint amb el Trapezi”, la imatge guanyadora de la darrera edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria de Fotoperiodisme, signada per Laia Solanellas. També es poden veure les imatges finalistes: “Sense llar”, de David Oliete, i “Fragments”, d’Alba Rodríguez.

Després de fer estada al Port de Tarragona, les fotografies s’exhibiran a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra.

Obert termini presentació treballs a la 36 edició Premi Mañé i Flaquer

Enguany se celebra la XXXVII edició del premi de periodisme Mañé i Flaquer, un premi que convocà la seva primera edició l’any 1965. Està organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, com a patrocinador. Des de l’any 2020 hi col·labora el Port de Tarragona.

El premi té una aportació econòmica de 20.000€, repartit en quatre categories: Periodisme Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros; Periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros i l’encàrrec d’un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra; Comunicació Local, dotat amb 3.000 euros; i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

Foto: Un moment de la inauguració de la mostra fotogràfica. / CPC

Hemeroteca

Tweets recents

Share This