El professorat de l’Institut d’Altafulla denuncia “comportaments autoritaris i deshumanitzadors” per part de la directora

REDACCIÓ – Altafulla, 4/7/2024 

El professorat del claustre de l’Institut d’Altafulla ha emès un dur comunicat contra l’actuació de la seva directora des que va assumir el càrrec fa tres anys, i l’acusen d’“haver causat malestar i divisió entre el professorat”.

Els docents denuncien que han patit “comportaments autoritaris i deshumanitzadors per part de la directora del centre i que ha implementat “una política de rotació de personal, on aproximadament la meitat del claustre canvia cada any, sense explicació ni justificació i en ocasions sense comunicar i enganyant”. Assenyalen que “aquesta pràctica no només desestabilitza el treball dels docents sinó que també crea una atmosfera d’inseguretat, afectant-los a salut emocional”.

Cas extremadament greu

En el comunicat es detalla un cas que consideren extremadament greu i és la decisió de la direcció de no renovar la comissió de serveis, com s’havia fet els darrers anys, a una professora que estava en el tercer trimestre  d’embaràs: “La seva plaça no s’ha suprimit ni retorna al seu propietari, i no hi ha hagut cap queixa respecte a la docent per part de cap membre de la comunitat educativa. Al contrari, és una persona implicada en la vida del centre, apreciada per companys i alumnes, ha estat tutora, cap de departament i membre del consell escolar. La seva no renovació li ha estat comunicada passat el termini per demanar una nova comissió de serveis i, per tant, obligant-la a anar a la seva destinació, més lluny de casa, amb una filla acabada de néixer”, expliquen des del claustre, que afegeixen que “ni poden entendre aquesta manc d’humanitat” i ho consideren “una discriminació per raó de maternitat”.

Assenyalen que hi ha més casos de renovacions no motivades, això com “la manca total d’implicació per part de la direcció per mantenir professionals que han dedicat temps i esforç i ganes al projecte del centre”. Expliquem que la directora justifica aquestes decisions amb la frase “no sumes al centre”, una frase que qualifiquen de buida de contingut. També critiquen els canvis constants de col·laboradors en la direcció.

Acaben el comunicat demanant que s’investiguin aquestes situacions i es prenguin mesures per garantir “un entorn laboral just i saludable”. També reclamen la derogació del Decret de Plantilles, que “empara a les direccions a prendre decisions arbitràries generant discriminacions, contra dones embarassades, persones amb malalties cròniques i persones d’edat avançada”. “Es imprescindible que els processos de provisió de personal siguin objectius i transparents, assegurant així els drets dels treballadors públics i una gestió justa i eficient dels recursos humans, no pot deixar-se en mans de decisions subjectives d’una sola persona”, conclouen.

Per la seva banda, la directora del centre respondrà a aquestes greus acusacions properament a través d’una carta.

Foto: Una imatge del centre de secundària altafullenc. / INSTITUT ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This