Arrenca una campanya de micromecenatge per a fer un vídeo sobre l’abocament d’aigües residuals al riu Gaià

REDACCIÓ – Altafulla, 3/7/2024

L’Associació Terres del Gaià ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per a la realització d’un vídeo sobre l’abocament d’aigües residuals al riu Gaià. El vídeo anirà acompanyat d’un treball de difusió que inclourà dades  proporcionades per l’Administració. L’objectiu és conscienciar tant l’administració com ciutadans i ciutadanes de la necessitat de depurar les aigües residuals i altres abocaments incontrolats que van a parar al riu, per preservar el difícil equilibri ecològic del Gaià.

A llarg termini el que volem és que es prioritzi i s’acceleri la construcció de depuradores en les aigües que es vessen al riu per a millorar-ne l’estat dels ecosistemes.

Terres del Gaà vol que el vídeo posi damunt la taula la problemàtica a que s’enfronta el riu, i els seu patrimoni natural i cultural, a causa dels abocaments d’aigües residuals i la manca endèmica de depuradores. En diversos nuclis, el clavegueram desaigua directament al Gaià. Moltes depuradores no estan previstes fins el 2027-2032. Algunes d’aquestes ja estaven planificades el 2008 i posteriorment el 2015, en els diferents Plans de Gestió de Conca de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua).

En les depuradores previstes, a més, només contemplen models mecanitzats que consumeixen força energia i no redueixen el nitrogen Volen que s’explorin d’altres sistemes més sostenibles.

L’audiovisual s’utilitzarà com a principal actiu per a un pla de comunicació a través de diferents canals, amb especial focus a les xarxes, i que inclourà també continguts complementaris extrets de les informacions aportades per Ajuntaments de la conca del riu i l’ACA.

L’acció va dirigida al públic en general. Volen arribar al màxim nombre de persones, tant les que visquin a la conca del riu com les de qualsevol altre lloc, que estiguin interessades en la natura i en conèixer un patrimoni històric i etnogràfic que en molts casos no ha estat prou reconegut. Volem arribar també a Ajuntaments, entitats, empreses i petits empresaris de tota la zona per a que coneguin aquest patrimoni i el valor afegit que la seva conservació pot tenir per al territori.

L’objectiu final és que el màxim de gent possible giri la mirada cap al riu i conegui i estimi aquest patrimoni i les seves problemàtiques, per tal que sigui reconegut, estimat, protegit i preservat.

Podeu participar en la campanya de micromecenatge AQUÍ.

Foto: Al riu Gaià s’hi aboquen una gran quantitat d’aigües residuals. / TERRES DEL GAIÀ

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This